UPDATE: Un avion in flacari a aterizat de urgenta la Moscova. 41 de morti

reportersite
05 mai 2019, 21:43

Cel puţin 41 de oameni au murit duminica pe cel mai mare aeroport din Moscova, după ce avionul cu care ar fi trebuit să zboare a luat foc, pe pistă. Aeronava decolase de puţin timp, către Murmansk, în nordul ţării. Dar piloţii au raportat o defecţiune tehnică şi au cerut să se întoarcă. În timpul aterizării de urgenţă, avionul a lovit pista şi jumătatea din spate a luat foc.

Mass-media rusa a transmis imagini cu avionul inconjurat de un nor gros de fum.

UPDATE: Aeronava a atins pista fără probleme, dar apoi s-a desprins de la sol. A părut că ţopăie, a lovit pista şi toată partea din spate a fost cuprinsă de flăcări. Piloţii au dus avionul într-o parte ferită a aeroportului iar pasagerii aflaţi în partea din faţă au ieşit cu ajutorul rampelor de evacuare.

Potrivit presei ruse şi supravieţuitorilor, echipajul a făcut eforturi uriaşe să salveze cât mai mulţi oameni. Dar, din păcate, mare parte dintre pasageri nu au scăpat cu viaţă. Din informaţiile iniţiale, culoarul dintre scaune a fost blocat de călătorii care se ridicaseră deja să-şi ia bagajele, aşa că cei din partea din spate a avionului nu au avut pe unde să iasă.

Conform anchetatorilor, au fost 73 de pasageri la bord şi cinci membri ai echipajului. Din cei 78 de oameni din avion, sunt 37 de supravieţuitori – 33 de pasageri şi patru membri ai echipajului.

Stire initiala: Inregistrari si imagini postate pe retelele de socializare arata ca pasagerii au fost evacuati din avion pe tobogane, relateaza BBC News.

Potrivit unor surse citate de agentia Tass, bilantul victimelor incidentului aerian a ajuns la cel putin 13 morti.

Avionul, de tip Sukhoi Superjet-100, se indrepta spre orasul Murmansk, in nordul extrem al Rusiei, insa la scurt timp dupa decolare a solicitat permisiunea sa se intoarca la aeroportul Sheremetyevo, dupa detectarea unui incendiu.

Comitetul rus de Investigatii a anuntat initial ca o persoana a decedat, iar Ministerul pentru Situatii de Urgente a comunicat ca alte sase persoane au fost ranite, potrivit site-ului Sputnik.

„In total la bordul avionului erau 73 de pasageri si cinci membri ai echipajului; sase persoane au fost ranite”, a transmis serviciul de presa al Ministerului.

Aeroportul a fost inchis pentru aproximativ o ora, ulterior fiind redeschisa una din cele doua piste, potrivit unor surse din cadrul autoritatilor.