Un avion C-27 J Spartan pentru stingerea incendiilor şi un C-130 Hercules, pregătite de România să intervină în Grecia

reportersite
25 iulie 2018, 7:57

O aeronavă C-27 J Spartan a Forţelor Aeriene, configurată pentru stingerea incendiilor, precum şi o aeronavă C-130 Hercules, pentru sprijin logistic, dar şi personal, sunt pregătite pentru a interveni în cazul incendiiilor din Grecia. Ministrul Apărării Mihai Fifor l-a asigurat pe omologul elen Panos Kammenos de disponibilitatea Armatei române de a sprijini autorităţile de la Atena.

avion„Forţele Aeriene Române au pregătit o aeronavă C-27 J Spartan, configurată pentru stingerea incendiilor, precum şi o aeronavă C-130 Hercules, pentru sprijin logistic, cu un total de aproximativ 20 de militari, membri ai echipajelor şi personal auxiliar, care pot decola în orice moment, la ordin, către Grecia”, anunţă MApN.

Conform MApN, Mihai Fifor, a avut marţi o serie de convorbiri telefonice cu ministrul elen al apărării, Panos Kammenos, pe tema situaţiei de urgenţă din zona Attica, în urma incendiilor devastatoare manifestate în ultimele zile, soldate cu pierderi de vieţi omeneşti.

Ministrul român l-a asigurat pe omologul elen de întreaga disponibilitate a Armatei României de a interveni cu forţe şi mijloace în sprijinul forţelor care acţionează la faţa locului, în cazul în care autorităţile de la Atena vor solicita sprijinul prin Mecanismul de protecţie civilă al Uniunii Europene.

Cel puţin 74 de persoane au murit în incendiile de vegetaţie în regiunea Attica, situată în jurul capitalei Greciei, Atena, conform ultimelor informaţii ale autorităţilor.

 romaniatv.net

reportersite