Un avion a luat foc dupa o aterizare forţată în Harghita. Pilotul si copilotul s-au salvat

reportersite
27/06/19 ora:1:02pm

Un avion de mici dimensiuni s-a prabușit în zona Harghita. Avionul cu două persoane la bord decolase de pe Aeroportul din Târgu Mureș.

Un avion de mici dimensiuni a aterizat forţat, joi, într-o zonă montană din judeţul Hargihta, iar aparatul de zbor a luat foc. Pilotul şi copilotul s-au evacuat.

“Singurele informaţii pe care le avem este locaţia zona Harghita şi că este plecat elicopterul SMURD Mureş catre zona respectivă, din ce ştiu ambele persoane sunt conştiente la acest moment dar aceste informaţii vor trebui corectate dupa ce ajunge echipa acolo”, a declarat Raed Arafat.

“Un avion de mici dimensiuni, care imprăştia substanţă antirabică, a aterizat forţat în zona Varfului Mădăraşi din judeţul Harghita. Potrivit datelor furnizate de apelant, după aterizare avionul a luat foc”, a transmis, joi, Inspectoratul General pentru situaţii de Urgenţă.

IGSU a precizat că la bord se aflau pilotul si copilotul, care s-au evacuat imediat. “Ambele persoane sunt conştiente, fără răni grave si urmează să fie evaluate de către echipajele medicale”, a mai precizat IGSU.Având în vedere altitudinea mare la care a avut loc incidentul, se deplaseaza trei echipaje de salvatori cu mijloace 4×4.