Wednesday , July 6 2022

Un autocar cu muncitoare sezoniere românce s-a răsturnat în Germania: Şase persoane au fost rănite grav

accident germania

Şase persoane au fost rănite grav miercuri după ce un autocar în care se aflau muncitoare sezoniere românce s-a răsturnat în landul german Saxonia Inferioară, în nord-vestul ţării, informează agenţia DPA şi cotidianul local Neue Osnabruecker Zeitung, în ediţia online.
Conform poliţiei germane, în autocar se aflau aproape în exclusivitate românce, care lucrau ca muncitoare sezoniere în agricultură.
Potrivit primelor informaţii, şase persoane au suferit răni grave, iar 38 au fost rănite uşor.
Accidentul s-a produs în jurul orei locale 10.30, când autocarul în care se aflau aproximativ 50 de persoane a derapat şi s-a răsturnat pe o şosea între Bad Essen şi Schwagstorf, în apropiere de Bohmte-Leckermühle.
La locul accidentului au fost mobilizate mai multe echipaje de poliţie, maşini de pompieri, 17 ambulanţe şi două elicoptere. Unul din pasageri a rămas prins sub autocar, fiind necesară intervenţia pompierilor pentru a fi descarcerat.
Poliţia a închis complet circulaţia pe şoseaua B 51, urmând să o redeschidă în jurul orei locale 16.00.
În districtul Osnabrück a fost pusă la dispoziţie o linie telefonică gratuită, cu numărul 0541/500300, la care se oferă informaţii, inclusiv în limbile română şi polonă, celor care se tem că printre răniţi se află şi persoane apropiate.
Sursă: Agerpres

Vezi si

Petre Daea este propunerea PSD pentru postul de ministru al Agriculturii

Liderii PSD au votat în unanimitate, miercuri, în ședința Consiliului Politic Național, ca Petre Daea …