Thursday , April 18 2024

Un al patrulea bebelus a murit, in urma exploziei de la Maternitatea Giuleşti

,
Un alt bebeluş rănit, luni, în explozia de la Maternitatea Giuleşti a decedat după ce fusese internat în Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, starea lui fiind tot timpul foarte gravă, a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, subsecretarul de stat Raed Arafat.
“Este unul dintre bebeluşii aflaţi în stare foarte gravă. Din păcate mai există astfel de cazuri. Numărul decedaţilor a crescut, fiind vorba de patru bebeluşi”, a adăugat Raed Arafat.
Explozia produsă în Secţia Terapie Intensivă de la Maternitatea Giuleşti ar fi fost declanşată de un scurtcircuit, probabil de la o improvizaţie de alimentare a aerului condiţionat, respectiv de la neizolarea a două fire, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.
Conexiunea respectivă trecea prin spatele unui dulap din lemn care, din cauza căldurii, s-a încins şi în final a început să ardă mocnit, ceea ce a declanşat incendiul.
Primele victime au fost trei copii cu probleme cardiorespiratorii.
Alţi opt nouănăscuţi au fost duşi la Spitalul Grigore Alexandrescu.
Cinci dintre bebeluşii aduşi la Spitalul Grigore Alexandrescu sunt băieţi, iar trei sunt fete.
Managerul Spitalului Grigore Alexandrescu, profesor doctor, Dan Enescu a declarat că la arsurile de 50 la sută pe corp se adaugă 15 la sută arsuri ale căilor respiratorii superioare, astfel că şansele de supravieţuire ale copiilor sunt minime. Mai mult, patru dintre bebeluşi, cu arsuri pe 70-80 la sută din suprafaţa corpului sunt intubaţi.
“Şansele sunt minime pentru că ei sunt foarte mici, iar arsurile sunt deosebit de mari”, a spus Dan Enescu.
După explozie din Maternmitatea Giuleşti au fost evacuate 113 dintre care 60 sunt femei şi 53 copii fiind transortaţi în spitalele municipalităţii. Liniile de gardă de la Spitalul Grigore Alexandrescu au fost dublate şi au fost aduse echipamante din alte spitale.

Vezi si

Eurobarometru: 74% dintre români spun că intenționează să voteze la alegerile europene

România a înregistrat a doua cea mai mare creștere a intenției de vot la alegerile …