Wednesday , April 17 2024

”Ultima măgărie PSD-ALDE din Parlament”: Au scos sistemul de vot electronic din Senat

Senatorul Vlad Alexandrescu atrage atenția că cetățenii nu vor mai ști cum au votat parlamentarii, după ce majoritatea PSD-ALDe a decis scoaterea sistemului electronic de vot din Senat.
vot senat


”Ultima măgărie PSD-ALDE din Parlament:
Au scos sistemul electronic de vot în Senat. Nu vă imaginați că au decis ceva transparent prin vot în plen, ci au venit și au luat aparetele de vot de pe bănci. Au dispărut pur și simplu! Chipurile, nu mai aveau contract de mentenanță pentru acel sistem și nu puteau garanta că nu va ceda. În paranteză fie spus, era perfect funcțional!
Ieri, la un vot pe o lege organică, a fost nevoie să refacem votul cu mâna ridicată de cinci ori, până a ieșit “ce trebuie”.
Ce coincidență! Schibă sistemul exact când a început sesiunea parlamentară și în lunile în care se vor vota în Senat zeci de legi foarte importante. Cât credeți că poate să dureze ca firma contractoare să schimbe niște aparate pentru instituția care decide legile în țara asta să schimbe niște aparate? 5+6 = 11 săptămâni! Cinci săptămâni a durat vacanța de vară și taman acum trebuia schimbate. Incredibil!
Doamna Secretar General a Senatului Izabela Chencian, ne spune în Biroul Permanent că va mai dura 6 săptămâni.
– “Firma cu care am contractat lucrările ne-a anunțat că nu sunt disponibile consolele de vot și va mai dura până vor fi livrate.”
– “Și cum va afla cetățeanul cum a votat la fiecare lege senatorul trimis de el în Parlament?”, o întreb eu.
– “Nu știu, să sune să-l întrebe!”.
Acesta a fost răspunsul ei, Secretar General al Senatului și fost șef al consilierilor PSD de la grupul parlamentar PSD.
Asta este democrația din România. Ne scot aparatele de vot noaptea ca hoții. La vot, ridicăm mâna și ne numără de mai multe ori pe până le iese numărul necesar de voturi.
Înțelegeți că ei au ajuns la nivelul la care încearcă să ne păcălească numărând mâini în plus? Mâine ne vom trezi că votează și cu două mâini”, scrie senatorul Vlad Alexandrescu pe Facebook.

Vezi si

Asociația Agențiilor de Turism propune o taxă de 1 euro pentru toți călătorii care aterizează pe aeroporturile din România

Banii ar ajunge la un fond de garantare a biletelor dacă dă faliment compania aeriană. …