Monday , September 26 2022

UE va aloca peste 24 de milioane de euro pentru crearea unui vaccin împotriva virusului Ebola

ebola

Uniunea Europeană (UE) va aloca 24,4 milioane de euro pentru crearea unui vaccin împotriva virusului Ebola, a anunţat joi biroul de presă al Comisiei Europene (CE), informează agenţia Tass.
‘Am anunţat astăzi alocarea unei sume de 24,4 milioane de euro din bugetul UE pentru acoperirea nevoilor urgente în cercetarea asupra virusului Ebola. Aceste mijloace sunt orientate spre finanţarea a cinci programe de cercetare clinică pentru descoperirea unui potenţial vaccin sau testarea vaccinurilor experimentale’, se menţionează în comunicatul CE.
Potrivit serviciului de presă al CE, aceşti bani din bugetul UE vor fi alocaţi în baza unei proceduri înlesnite, pentru a demara cât mai repede cercetările.
‘Suntem într-o cursă cu timpul în ceea ce priveşte virusul Ebola. De aceea, pe de o parte trebuie să acţionăm repede, iar pe de altă parte să avem un răspuns pe termen lung la această problemă. De aceea, sunt fericit să anunţ alocarea a 24,4 milioane de euro, care vor ajuta la accelerarea celor mai de perspectivă studii pentru crearea vaccinului şi metodelor de tratare a acestui virus’, a declarat preşedintele în exerciţiu al CE, Jose Manuel Barroso.
Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, infecţia virală a cauzat deja moartea a 4.900 de persoane, din cele aproximativ 10.000 de persoane bolnave de Ebola. Aproape toate cazurile de deces şi infectare cu Ebola s-au produs în trei ţări din Africa de Vest: Guineea, Liberia şi Sierra Leone.
 

Vezi si

Mai multe sortimente de crenvurşti Wudy au fost retrase de la vânzare din toate magazinele din România

Mai multe sortimente de crenvurşti Wudy au fost retrase de la vânzare din toate magazinele …