Sunday , September 25 2022

UE organizează o operaţiune aeriană pentru a ajuta ţările afectate de Ebola

ebola

Uniunea Europeană a anunţat marţi o operaţiune aeriană, pentru a oferi ajutor statelor afectate de virusul Ebola.
Trei avioane cargo de tip Boeing 747 vor fi trimise în Sierra Leone, Liberia şi Guineea. Primul urmează să decoleze vineri de la Amsterdam, transportând 100 de tone de material cu destinaţia Freetown, capitala statului Sierra Leone, a precizat Comisia, potrivit unui comunicat.
Operaţiunea, desfăşurată de UNICEF, va costa un milion de euro.
Comisia Europeană va pune în aplicare, de asemenea, un sistem de evacuare medicală, pentru a permite personalului străin afectat de virus să fie repatriat cu avionul “în maximum 48 de ore spre spitale europene”.
Comisia Europeană a cerut anterior “clarificări” din partea Spaniei pentru a detecta breşa din sistemul său de sănătate care a permis contaminarea cu virusul Ebola a unei asistente de la un spital din Madrid, a anunţat marţi un purtător de cuvânt.
Epidemia de febră hemoragică cauzată de virusul Ebola s-a soldat cu 3.439 de morţi în Africa de Vest din 7.478 de cazuri înregistrate în cinci ţări (Sierra Leone, Guineea, Liberia, Nigeria, Senegal), potrivit ultimului bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) realizat la 1 octombrie şi publicat vineri.
Mai multe state membre ale Uniunii Europene au răspuns la apelul Comisiei Europene, furnizând spitale de campanie, ambulanţe, produse sanitare, echipamente de protecţie şi experţi, în special Marea Britanie. Franţa, Austria şi Belgia, a anunţat Comisia.
Mediafax

Vezi si

Iohannis: Deocamdată, România nu îndeplineşte criteriile tehnice pentru Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că deocamdată România nu îndeplineşte criteriile tehnice pentru intrarea …