Saturday , November 26 2022

Udrea: Protestele sunt justificate, dar nu-i o soluţie să îl schimbi pe Boc cu Ponta

Elena Udrea a vorbit, vineri, pentru prima dată despre protestele din stradă. Ea a apreciat că demonstraţiile sunt “absolut justificate” şi a admis că PDL nu a comunicat suficient cu oamenii şi cu societatea civilă, dar “nu din aroganţă”, ci… din lipsă de timp.
“În realitate, orice soluţie trebuie negociată, pe calea dialogului, exclus pe calea violenţelor”, a spus vicepreşedintele PDL, Elena Udrea, citat de Mediafax.
Ea a susţinut că soluţiile trebuie să fie unele economice, în condiţiile în care România are un echilibru fragil.
Întrebată ce părere are despre faptul că manifestaţii au scandat lozinci împotriva sa, ea a spus:”Eu am fost huiduită şi la meciul lui Bute”.
Udrea a mai spus că nemulţumirea manifestanţilor vizează în primul rând oamenii politici cunoscuţi, iar ea îşi asumă şi acest lucru şi faptul că face parte din acest guvern.
Liderul PDL a mai afirmat că în acest moment nu există o alternativă politică credibilă, subliniind că protestele sunt îndreptate împotriva întregii clase politice şi a tututor politicienilor in ultimii 20 de ani.
În opinia ei, protestele vor continua atât timp cât oamenii vor considera că mai au lucruri de spus guvernanţilor şi clasei politice, iar important esta ca opoziţia să nu pună paie pe foc.
“Amestecul politicului şi incitarea Opoziţiei la violenţă nu poate să aducă nimic bun. În alte ţări cu situaţii economice mult mai grave opoziţia a fost constructivă, nu a speculat un context pentru a ajunge la putere”, a spus Udrea.
Ea a mai susţinut că soluţia nu este “să îl schimbi pe Boc cu Ponta”: “Cred că în acest moment soluţia nu este să îl schimbi pe Boc cu Ponta, soluţia trebuie să rezulte dintr-un dialog constructiv putere-opoziţie-societate civilă. Poate că nu am vorbit suficient oamenilor, dar acest lucru nu s-a întâmplat din aroganţă, ci din lipsă de timp. Poate că uneori nu am avut timp să vorbesc suficient nici cu familia mea, dar acest lucru nu este o scuză”.
Elena Udrea a făcut aceste declaraţii la Iaşi, unde ar urma să semneze, la Mitropolia Iaşi, contractul de finanţare din fonduri europene pentru valorificarea turistică a Ansamblului Metropolitan din Iaşi.
Pe de altă parte, unii parlamentari ai PDL s-au declarat nemulţumiţi de modul în care conducerea partidului ia deciziile, de la începerea protestelor în stradă.
Sub protecţia anonimatului, aceştia au declarat pentru Mediafax că “stau cinci oameni închişi într-un birou şi discută, în timp ce restul partidului se întreabă ce se întâmplă şi care este soarta în PDL”.
Aceştia au criticat şi atitudinea unor membri ai PDL care, la congresul de anul trecut, “se băteau” pentru funcţii, iar acum sunt absenţi din spaţiul public.
“Unde sunt liderii care s-au luptat la Congres pentru funcţii?”, a spus un parlamentar PDL.

Vezi si

Percheziții la Eparhia Cernăuților și Bucovinei. Un băiat de 17 ani doar în lenjerie intimă, găsit în camera arhimandritului

Serviciile speciale ucrainene (SBU) au efectuat o percheziție în eparhia Cernăuți-Bucovina.  Potrivit surselor LB.ua, percheziția …