Tuesday , March 5 2024

UDMR se pregăteşte să treacă de partea Opoziţiei

Uniunea se pregăteşte să trădeze actuala coaliţie de guvernare şi să treacă de partea Opoziţiei. Ruperea de PDL s-ar putea produce cu prilejul moţiunii de cenzură, iar motivul oficial va fi dezacordul privind măsurile de austeritate, susţin surse din interiorul formaţiunii. În realitate, UDMR trebuie să ia măsuri imediate, pentru că pierde teren tot mai mult în faţa Partidului Civiv Maghiar, informeaza ImpactNews.
Situaţia UDMR-ului n-a fost niciodată atât de gravă în ultimii 20 de ani. Electoratul maghiar, altădată extrem de disciplinat şi fidel Uniunii, a abandonat UDMR-ul, nemulţumit fiind de sprijinul pe care Marko Bela şi oamenii săi îl acordă Guvernului Boc. Mai mult, de acest context profită Partidul Civic Maghiar, care aspiră acum inclusiv la intrarea în Parlament.

În cadrul UDMR au avut loc deja discuţii pe tema momentului potrivit de abandonare a corabiei democrat-liberale, însuşi preşedintele Marko Bela fiind convins de necesitatea unei asemenea acţiuni.
Mai mult, spun surse din interior, deja ar fi avut loc discuţii prin interpuşi între UDMR şi PNL, cel din urmă dorind să convingă Uniunea să se alăture demersului Opoziţiei privind moţiunea de cenzură şi, eventual, constituirea unui Guvern de criză. PNL are un motiv întemeiat să curteze Uniunea: are nevoie de un aliat în raportul cu PSD, partid care ar dori să pună mâna pe funcţia de premier, dar şi pe cele mai importante ministere.
Planul PNL-ului nu este însă aprobat întru totul de PSD. Victor Ponta ar accepta ajutorul udemeriştilor când vine vorba de votarea moţiunii, dar nu doreşte ca UDMR-ul să facă parte dintr-un eventual Guvern, pentru ca acesta să fi asociat cu fostul Executiv condus de Boc.
O decizie oficială în acest sens urmează să fie luată la nivelul Uniunii în această lună, într-o şedinţă a Consiliului Reprezentanţilor Unionali.

Vezi si

Trei trailere cu echipament militar care mergeau spre baza Mihail Kogălniceanu, implicate într-o tamponare în lanţ pe DN1

Trei autovehicule militare străine care făceau parte dintr-un convoi au fost implicate, luni, într-o tamponare …

One comment

  1. UDMR este formatia care are o singura “doctrina,revezionismul maghiar.Cine crede ca UDMR poate fi un partener cinstit,se inseala.In cei 20 de ani UDMR a fost mereu la guvernare.In perioada preelectorala,UDMR poarta discutii care partid da mai multe gatantii pentru o anumita cerinta a maghiarimii,si acela care da mai mult cu acela intra in coalitie.Pe timpul guvernarii isi mareste pretentiile,amenintand ca daca guvernul respectiv nu vrea sa onoreze noua cerinta,pleaca in alta tabara.Asa s-a ajuns ca UDMR sa capete tot mai multe privelegii,acum mergand pana la autonomia tinutului secuiesc,ba in ultimul timp,pe langa cele 3 judete (Harghita,Covasna si Mures),mai vor sa se alipeasca si judetele Bihor si Satul Mare.Toate acestea sunt forme de nationalsm maghiar.Va mai aduce:ti aminte de parada honvezilor si adularea lui Horty cu acasia ocuparii Ardealului de nord?,ce s-ar intampla daca si romanii ar demonstra de ex.la Seghedin?.Acesta este UDMR.