Thursday , September 29 2022

UDMR îl propune pe medicul Ritli Ladislau pentru funcţia de ministru al Sănătăţii

Consiliul Operativ al UDMR Bihor l-a propus oficial în funcţia de ministru al Sănătăţii pe medicul Ritli Ladislau, care este directorul medical al Spitalului Clinic Municipal “Dr. Gavril Curteanu” din Oradea, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX preşedintele executiv al filialei, Szabo Odon.

Potrivit preşedintelui executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon, opţiunea pentru medicul Ritli Ladislau este oficială, după ce sâmbătă şi duminică liderii organizaţiei au luat în calcul şi alte variante, pe care însă nu le-a numit.
“Domnul doctor Ritli Ladislau este propunerea noastră oficială, pe care am decis-o în discuţiile de la sfârşitul săptămânii trecute. Am avut şi alte variante, dar aceasta este propunerea noastră clară şi oficială”, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX preşedintele executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon.
Szabo a spus că propunerea UDMR Bihor urmează să fie analizată de conducerea centrală a Uniunii şi înaintată premierului Emil Boc luni sau marţi.
Ritli Ladislau este unul dintre cei mai reputaţi medici din Oradea, ocupând de-a lungul ultimilor 30 de ani mai multe funcţii administrative.
Ritli s-a născut la Oradea, la 8 iunie 1948, şi a absolvit Facultatea de Medicină din Timişoara în 1973 ca şef de promoţie. El este căsătorit şi are doi copii, dintre care unul, Ritli Csongor Ladislau, a fost director al Spitalului de Recuperare din Băile 1 Mai şi consilier al fostului ministru al Sănătăţii Cseke Attila.
Ritli Ladislau a fost director al Spitalului Teritorial Orăşenesc Ştei între anii 1978-1986, apoi medic inspector la Direcţia Sanitară Bihor până în 1990, când a devenit director adjunct al Spitalului de Copii Oradea. Între 1997 şi 2009 a condus Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Bihor.
Ritli este specialist în pediatrie, oncologie şi hematologie, conferenţiar universitar la Facultatea de Medicină şi Farmacie a Universităţii din Oradea. Din 2010, este director medical al Spitalului Clinic Municipal “Dr. Gavril Curteanu” din Oradea.
Ritli este membru al Societăţii Române de Pediatrie, Asociaţiei Române de Sănătate Publică şi Management Sanitar, Asociaţiei Române de Mucoviscidoză, al Societăţii Române de Gastroenterologie Pediatrică şi este vicepreşedinte al Societăţii Române de Oncohematologie Pediatrică.
Deputatul UDMR Derzsi Akos declara, sâmbătă, pentru MEDIAFAX că a fost propus, neoficial, în cadrul Uniunii pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, însă, în cazul în care propunerea va deveni oficială, este tentat să decline oferta, din cauza subfinanţării domeniului sănătăţii.
“Dacă voi fi propus în mod oficial, mult mai probabil este să refuz decât să accept nominalizarea. Motivul meu constă în condiţiile precare, adică finanţarea sănătăţii, care este mult sub necesar”, declara Derzsi Akos, al cărui nume a fost vehiculat în presă ca posibil înlocuitor al lui Cseke Attila pentru funcţia de ministru al Sănătăţii.
Ministrul Cseke Attila a anunţat, joi, că demisionează din funcţie, nemulţumit de banii primiţi de Ministerul Sănătăţii la rectificarea bugetară, care s-a discutat fără a i se cere punctul de vedere, şi a precizat că în mandatul său a avut mai multe dispute cu reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor.
Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că regretă demisia lui Cseke Attila, îl înţelege pe acesta şi îi mulţumeşte pentru efortul depus, precizând că Uniunea va numi un nou ministru al Sănătăţii în următoarele 15 zile.

Vezi si

14 magazine Auchan, închise temporar. 50 de magazine din țară au fost amendate cu 750.000 lei

Inspectorii ANPC au amendat, în urma controalelor, 50 de magazine Auchan din toată țara cu …