Monday , December 4 2023

UDMR: Fără adoptarea Legii educatiei nu putem merge mai departe în coalitie

Pre[edintele UDMR a declarat, sâmbătă, că pre[edin]ii organiza]iilor jude]ene ale UDMR, reuni]i în [edin]a Consiliului Consultativ al Pre[edin]ilor Organiza]iilor Teritoriale, sunt de acord că adoptarea Legii educa]iei este prioritară [i că fără aceasta nu se va putea merge mai departe în coali]ie.
Marko Bela a spus că în [edin]a Consiliului Consultativ al Pre[edin]ilor Organiza]iilor Teritoriale (CCPOT), care s-a desfă[urat la Târgu Mure[, reprezentan]ii UDMR au făcut analiza activită]ii guvenamentale [i a activită]ii coali]iei, precum [i a priorită]ilor privind perioada care urmează.
“În ce prive[te analiza activită]ii guvernamentale, pre[edin]ii organiza]iilor jude]ene ale UDMR sunt de acord cu mine [i cu colegii mei că în acest moment este o prioritate adoptarea Legii educa]iei [i că, fără adoptarea acestei legi, nu vom putea să mergem mai departe în coali]ie. Dar bineîn]eles că sperăm să reu[im acest lucru, după ce Curtea Constitu]ională are o decizie pozitivă [i face posibilă continuarea angajării Guvernului. Dar am vrut să subliniez că [i organiza]iile noastre teritoriale consideră Legea educa]iei ca o prioritate absolută”, a spus Marko, citat de corespondentul MEDIAFAX.
Marko Bela a arătat că au fost analizate, în acela[i timp, [i problema Legii salarizării [i cea a bugetului, precum [i priorită]ile în investi]ii.
“Vă dau un exemplu – problema continuării Autostrăzii Transilvania în pofida bugetului auster [i a situa]iei de criză economică. Eu însumi consider că trebuie să mergem mai departe cu investi]iile, fiindcă acest lucru stimulează de fapt o mi[care economică”, a adăugat pre[edintele UDMR.
Reuniunea pre[edin]ilor organiza]iilor jude]ene [i teritoriale ale UDMR s-a desfă[urat, sâmbătă, la Târgu Mure[, fiind obligatorie înainte de întrunirea Consiliului Reprezentan]ilor Unionali (CRU) din 11 decembrie, care va avea loc tot la Târgu Mure[.

Vezi si

Marcel Ciolacu merge în Statele Unite, unde va avea întrevederi cu secretarul de stat Antony Blinken, cu secretarul Apărării și cu secretarul general al ONU

Premierul Marcel Ciolacu va efectua în zilele următoare o vizită în Statele Unite ale Americii, …