Thursday , December 8 2022

Ucraina: Un ziarist rus a murit in apropiere de Lugansk, separatistii acuza un atac al armatei ucrainene

lugansk

Un ziarist rus grav ranit la abdomen in urma unui atac in estul Ucrainei a decedat marti, in urma ranilor, a declarat pentru AFP un doctor de la spitalul din Lugansk, unul dintre bastioanele insurectiei pro-ruse, scrie AFP.
“Era inconstient cand a sosit si a murit in timpul transferarii sale in sala de operatie”, a precizat medicul sef al spitalului, Fedir Solianik.
Potrivit acestuia, Igor Korneliuk, ziarist la holdingul televiziunii publice rusesti VGTRK, a fost lovit in abdomen de schijele provenite de la o grenada sau o mina.
Un purtator de cuvant al separatistilor din Lugansk a sustinut ca ziaristul si sunetistul sau, Anton Voloshin, au fost prinsi in mijlocul unui atac cu lansatoare de grenade al fortelor ucrainene in apropiere de granita cu Rusia.
Acesta a precizat ca nu cunoaste soarta sunetistului si ca circa 15 rebeli se aflau cu echipa de televiziune in momentul atacului.
Fortele ucrainene nu au facut pentru moment niciun comentariu.
Este vorba despre al doilea ziarist ucis in estul Ucrainei de la inceputul operatiunilor militare, in 13 aprilie. Fotograful italian Andrea Rocchelli a fost ucis in apropiere de Slaviansk la finele lui mai. (Hotnews)

Vezi si

Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei la Spațiul Schengen la Consiliul JAI

După 11 ani de încercări, România a ratat din nou aderarea la Spațiul Schengen, după …