Thursday , May 23 2024

Ucraina: Tiruri de artilerie asupra unei uzine chimice la Gorlovka. Risc de CATASTROFĂ ECOLOGICĂ

gorlovka

Continuarea tirurilor armatei ucrainene asupra combinatului chimic Stirol din localitatea Gorlovka (37 km de capitala regională Doneţk), cel mai mare producător de îngrăşăminte chimice din Ucraina, riscă să provoace o catastrofă ecologică.
Tiruri de artilerie au fost auzite asupra unei uzine chimice la Gorlovka, care ar putea izbucni şi provoca o catastrofăecologică de proporţii uriaşe, a declarat luni un purtător de cuvânt al uzinei, Pavel Bâcikov, citat de RIA Novosti, potrivit Agerpres.
Bâcicov a continuat spunând că, ‘în urma acţiunilor iresponsabile ale armatei ucrainene, locuitori ai Ucrainei, Rusiei şi Belarusului sunt supuşi zilnic riscului mortal al unui dezastru ecologic, a cărui amploare este greu de prevăzut’.
Un accident la combinatul Stirol ar putea provoca scurgerea unei substanţe extrem de toxice – mononitroclorbenzol – care până în prezent este stocată în cadrul acestei întreprinderi din Gorlovka. Un teritoriu cu o rază de minimum 300 de km ar putea fi contaminat, a precizat acelaşi purtător de cuvânt. Un miligram de această substanţă este suficient pentru a ucide un om.
În ultimele trei săptămâni, oraşul Gorlovka, unde se află cea mai mare fabrică de produse chimice din Ucraina, este supus constant tirurilor armatei ucrainene, care foloseşte lansatoare de rachete Grad şi Uragan. La 5 august, cinci salve ale sistemului de rachete Uragan, arma cea mai puternică din dotarea armatei ucrainene, au vizat concret combinatul. Tirurile sunt efectuate zi de zi, 24 de ore din 24, a mai spus acesta
 

Vezi si

Un cutremur cu magnitudinea 4 s-a produs miercuri în zona Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea 4 s-a produs miercuri, în zona seismică Vrancea-Buzău, anunță Institutul Național …