Monday , December 5 2022

Ucraina și-a închis temporar granița cu Crimeea și Sevastopol

Ucraina, nuova protesta in piazza a Kiev pro Ue

Autorităţile ucrainene au decis luni închiderea temporară a 27 de puncte de control şi de trecere a frontierei de stat cu Crimeea şi Sevastopol, anexate la mijlocul lunii martie la Federaţia Rusă, potrivit site-ului oficial al guvernului de la Kiev, citat de RIA Novosti.
‘Ministerul de Externe a fost însărcinat să aducă la cunoştinţa misiunilor diplomatice străine în Ucraina, precum şi reprezentanţelor diplomatice şi consulare ale Ucrainei închiderea temporară a punctelor de control şi de trecere’, se menţionează în comunicatul executivului ucrainean.
Anterior, Kievul, după schimbarea puterii şi anexarea Crimeii la Rusia, a interzis intrarea pe teritoriul său a cetăţenilor ruşi de sex masculin.
Preşedintele interimar ucrainean Oleksandr Turcinov a declarat duminică, într-un interviu televizat, că practic conducerea Rusiei a declanşat un război pe teritoriul Ucrainei. Revoltele în regiuni sunt orchestrate de provocatori, printre care se numără şi localnici. Dar toate acţiunile lor sunt coordonate dintr-un singur centru şi acesta este situat pe teritoriul Rusiei, a afirmat Turcinov, citat de publicaţia electronică ucraineană Last24.info. (Agerpres)

Vezi si

O rachetă a căzut printre copaci, într-o livadă din R. Moldova, la mică distanță de județul Botoșani

Poliția din Republica Moldova a descoperit o rachetă căzută în vecinătatea orașului Briceni, în nordul …