Friday , September 30 2022

Ucraina: Guvernul face primul pas inapoi

ucraina

Guvernul ucrainean nu exclude posibilitatea organizarii de alegeri anticipate, asa cum cere opozitia, a declarat un inalt oficial la intalnirea cu diplomatii europeni din Kiev, joi.
“Ar trebui sa negociem”, a spus prim vice-premierul Serghei Arbuzov, intrebat daca ia in considerare alegeri anticipate, parlamentare si prezidentiale, ca solutie la amplele proteste ale demonstrantilor pro-UE din intreaga tara, scrie France24.
“Apoi, cand exista propuneri oficiale, trebuie sa le discutam”, a continuat Arbuzov.
Arbuzov este considerat un membru-cheie al asa-zisei “Familii”, aliatii apropiati lui Viktor Ianukovici, care au o puternica influenta asupra deciziilor luate de acesta.
Comentariile sale vin la aproape doua saptamani de proteste in Ucraina, dupa ce presedintele Ianukovici a anuntat ca nu va parafa doua acorduri cu Uniunea Europeana.
Joi, diplomatii europeni urmau sa participe la o intalnire sub egida OSCE in Kiev.
In paralel cu aceste evolutii, mii de activisti pro-guvernamentali se indreptau, joi, spre cladirea Parlamentului, pentru a-si arata sustinerea fata de Ianukovici.
In acelasi timp, aproximativ 2000 de protestatari pro-europeni se aflau in Piata Independentei. Alti 100 agitau steagurile partidului de opozitie UDAR in fata presedintiei si cateva zeci blocau strada de langa Guvern.

Vezi si

George Simion, dus la secție de polițiști, după ce a condus cu permisul suspendat. El se afla la protest în Piața Victoriei, joi noapte

Liderul AUR, George Simion, a fost dus la secţia de Poliţie, după ce poliţişti Brigăzii …