Wednesday , February 28 2024

Tudorel Toader va declanșa procedura de numire a „noului procuror general”

Tudorel Toader, ministrul Justiției, a anunțat joi, după întâlnirea de la Parchetul General, că va declanșa procedura de numire a unui nou procuror general. El a explicat că mandatul lui Augustin Lazăr expiră în luna aprilie și, astfel, la acel moment noul procuror să poată prelua funcția.

„Voi merge la minister și voi declanșa procedura de numire a noului procuror general”, a anunțat Toader, joi.

„La finalul lunii aprilie îi expiră mandatul (lui Augustin Lazăr, n.red.) și procedura se derulează între timp și, în felul ăsta, până la expirarea perioadei vom avea un nou procuror general”, a adăugat ministrul, după întâlnirea de la Parchetul General.

Întrebat dacă judecătoarea Corina Mândrilă (fostă Gheorghişan, fostă Dăescu) de la Curtea de Apel Bucureşti (CAB) ar fi în cărţi pentru şefia Parchetului general (PG), Tudorel Toader a refuzat să răspundă.

„Nici n-am declanșat procedura și acuma vizăm? Vedem cine se va înscrie și atunci vom vedea”, a răspuns el.

„Credeți că ai putea să ai un favorit dinainte?”, a răspuns Tudrel Toader.

Întrebat de ce l-a ocolit pe Augustin Lazăr și a discutat cu adjunctul său, Tudorel Toader a spus că „eu am venit aici cu niște obiective pe care mi le-am îndeplinit. Am vorbit și atât”.

Augustin Lazăr se află la primul mandat de procuror general și mai poate candida la încă unul.

Anterior, Ministrul Justiției a declarat că va anunța în cursul zilei „o măsură importantă pentru statul de drept”.

El a făcut declaraţia la intrarea în sediul Parchetului General, unde, potrivit presei, s-a întâlnit cu procurorul general adjunct Bogdan Licu și cu procuroarea Elena Iordache, preşedinta Asociaţiei Procurorilor din România.

Judecătoarea Corina Mândrilă a făcut parte din completul care a decis condamnarea cu suspendare a lui Radu Mazăre, într-un dosar de retrocedări în care prejudiciul depăşeşte 100 de milioane de euro şi în care, recent, Mazăre a fost condamnat definitiv la nouă ani de închisoare cu executare. Potrivit G4Media.ro, Mândrilă a fost în trecut procuror DIICOT, lucrând la un moment dat în dosarul “Cocaină pentru VIP-uri”, în care fiul lui Ion Ţiriac a fost achitat.

digi24.ro

Vezi si

Valabilitatea permiselor auto va crește de la 10 la 15 ani

Aproximativ trei milioane de persoane ar putea beneficia de creşterea valabilităţii permiselor de conducere din …