Tuesday , September 27 2022

Tudor Chiuariu s-a autosuspendat din PNL

chiuariu

Tudor Chiuariu s-a autosuspendat, marti, din PNL. Senatorul a anuntat acest lucru printr-un comunicat de presa.
Acesta a transmis ca doreste ca in acest fel sa apere imaginea partidului in care a intrat acum 18 ani si de care se leaga intreaga sa activitate politica, transmite Romania TV.
“Am luat decizia de a ma autosuspenda din Partidul National Liberal, pana la clarificarea situatiei legate de acuzatiile formulate saptamana trecuta. Fac acest gest pentru ca nu vreau ca acuzatii nefondate sa fie prilej de atacuri politice impotriva PNL, partidul in care am intrat acum 18 ani si de care se leaga intreaga mea activitate politica”, se arata in comunicatul transmis de senator.
Senatorul a multumit colegilor care l-au sustinut in ultima perioada.
“Le multumesc colegilor pentru sprijinul moral. Raman fidel ideilor si valorilor liberale, pe care le-am promovat in toate functiile politice si demnitatile publice pe care le-am detinut”, a continuat acesta.
Senatorul Puiu Hassoti a declarat, dupa anuntul lui Chiuariu, ca urmeaza sa se stabileasca daca acesta va mai face parte din Comisa Juridica.
“Va trebui sa fie o discutie cu Tudor Chiuariu sa vedem in ce masura mai este sau nu oportun in comisia juridica. Va fi nevoie de o discutie sa vedem daca este sau mai degraba nu este oportun sa activeze in Comisia Juridica.
Cred insa ca Tudor Chiuariu, fiind autosuspendat, isi poate continua activitatea in grupul parlamentar PNL ca parlamentar independent. Eu cred, e o parere personala, ca domnul Chiuraiu trebuie sa activeze ca parlamentar independent intr-o alta comisie decat Comisia Juridica”, a declarat Puiu Hasotti.
Luni, presedintele PNL, Alina Gorghiu, a anuntat ca a avut o discutie cu senatorul, precizand ca este convinsa ca Tudor Chiuariu va respecta criteriile de imagine si de integritate ale membrilor partidului.
“Discutiile pe care le am in privat raman in privat si cred ca orice om care – am avut o discutie cu Tudor – a fost membru de ceva vreme in PNL si tine la PNL va intelege rigorile de imagine, de integritate pe care le impune acest partid si sunt absolut convinsa ca decizia domniei sale va fi in concordanta cu lucrurile acestea”, a declarat Gorghiu la Realitatea TV.
In weekend, presa a anuntat ca Alina Gorghiu i-ar fi oferit termen lui Chiuariu sa se autosuspende din PNL pana pe 23 ianuarie, cand are loc prima sedinta din 2015 a formatiunii. In caz contrar, copresedintele PNL ar fi cerut excluderea senatorului din partid.
Anuntul Alinei Girghiu a venit dupa ce DNA a transmis ca il pune sub control judiciar pe Chiuariu, pentru trafic de influenta si spalare de bani in dosarul retrocedarilor de paduri, in care este anchetat social-democratul Viorel Hrebenciuc.
Senatorul Tudor Chiuariu a fost audiat, sambata, la DNA Brasov in acest dosar. Acuzatiile care i s-au adus au fost ca ar fi cerut mita 2,5 milioane de euro, mascata in onorariul de avocat, de la Paltin Sturza si Viorel Hrebenciuc, pentru a interveni pe langa prefectul de Bacau.

Vezi si

Inspectorii școlari generali, convocați la minister: Vor fi asigurate condiții în sezonul rece

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a convocat luni la minister inspectorii generali școlari din țară pentru …