Wednesday , February 1 2023

Trump recunoaște că fiul său dorea informații despre Hillary Clinton de la ruși, în 2016

trump

Donald Trump a recunoscut pentru prima dată că fiul său încerca să obțină informații de la ruși despre rivala sa Hillary Clinton, în timpul unei controversate întâlniri în timpul campaniei electorale.
Donald Trump a recunoscut duminică faptul că fiul său s-a întâlnit cu o avocată rusă „pentru a obţine informaţii” despre rivala sa în alegerile prezidenţiale din 2016, Hillary Clinton, şi a catalogat „total legală” o întâlnire denunţată drept un indiciu a unei tentative de complicitate cu Moscova, relatează AFP, citată de Adevarul.ro.
Preşedintele american atacă, într-un mesaj postat pe Twitter, ţinta sa favorită – presa generalistă, pe care o cataloghează drept ”informaţii false”.
„Fake News scriu, o invenţie pură, că eu sunt îngrijorat pe tema întâlnirii pe care minunatul meu fiu, Donald, a avut-o la Trump Tower” în iunie 2016.
”Este vorba despre o întâlnire pentru a obţine informaţii despre opozanta mea, total legală, iar asta se face întotdeauna în politică – Şi asta nu a condus nicăieri. Eu nu ştiam nimic!”, scrie el.
Anturajul miliardarului republican a avansat mai multe versiuni după ce această întâlnire stânjenitoare a fost dezvăluită de presă, în urmă cu un an.
Fiul său a spus iniţial că ea vizat un contencios între Washington şi Moscova pe tema adopţilor de copii. Însă după ce a recunoscut conţinutul politic al întâlnirii, avocaţii preşedintelui continuă să sublinieze că întâlnirea nu era ilegală, ea nu a avut niciun rezultat, iar Donald Trump nu era la curent.
 
Te-ar mai putea interesa

Vezi si

Alexandru Piţurcă şi directorul Romarm vor fi cercetaţi în libertate, sub control judiciar

Un judecător de la Tribunalul Bucureşti a respins, marţi noaptea, cererea DNA de arestare preventivă …