Wednesday , May 12 2021

Trenuri ANULATE şi curse aeriene ÎNTÂRZIATE din cauza ninsorii şi viscolului

tren

Iarna a pus stăpânire pe România. 10 judeţe, inclusiv Bucureşti, se află sub avertizare COD PORTOCALIU de ninsori, iar alte 16 judeţe se află sub atenţionare COD GALBEN. Zăpada şi viscolul afectează şi activitatea trenurilor şi a avioanelor. Mai multe trenuri au fost anulate, iar avioanele decoalează cu întârziere de pe aeroportul Henri Coandă.
Trei trenuri de călători au fost anulate.: trenul R 8012 care circula în relaţia Feteşti – Bucureşti Obor a fost anulat pe secţia Ciulniţa – Bucureşti Obor, trenul 8011 care circula în relaţia Bucureşti Obor – Constanţa a fost anulat pe întreaga relaţie, trenul 8014 care circula în relatia Feteşti – Bucureşti Obor a fost anulat pe relaţia Ciulniţa – Bucureşti Obor.
Pasagerii vor fi redirecţionaţi către alte trenuri spre aceeaşi destinaţie sau, la solicitarea călătorilor, li se va restitui întreaga contravaloare a biletelor.
Ninsoarea şi viscolul au afectat şi traficul feroviar. CFR anunţă că au fost introduse limitări de viteză de 50km/h pe relaţiile Chitila – Periş şi Crivina – Brazi, iar pe secţia de circulaţie Bucureşti Băneasa – Lehliu – Feteşti trenurile sunt tractate cu locomotiva Diesel.
Ninsorile afectează şi traficul aerian. Cursele aeriene Bucuresti-Munchen si retur au fost anulate din cauza conditiilor meteo. Pe aeroportul Henri Coandă au fost înregistrate si întrâzieri ale avioanelor de aproximativ 30-40 de minute pentru că acestea trebuie supuse procedurii de degivrare.

Vezi si

Evaluările naționale la clasele a VI-a, a IV-a și II-a încep miercuri cu prezența fizică a elevilor

Miercuri încep evaluările naționale de la finalul claselor a VI-a, a IV-a și II-a. Probele …