Sunday , September 25 2022

Tren de marfa deraiat in Hunedoara. Cei doi mecanici au murit

marfar

Un tren de marfă a deraiat sâmbătă după-amiază în zona localităţii hunedorene Băniţa-Merişor în apropiere de Petroşani, traficul feroviar spre Petroşani fiind blocat.
Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu, din primele informaţii se pare că ar fi deraiat locomotiva trenului şi mai multe vagoane.
Potrivit reprezentanţilor ISU, locomotiva este grav accidentată, iar medicul de la faţa locului a confirmat decesul celor două persoane din interior.
Traficul feroviar între staţiile Baniţa şi Merişor, secţia de circulaţie Petroşani – Simeria ( Regionala Timişoara) este închis din cauza deraierii unui tren de marfă, informează CFR SA.
marfar1Trenul, compus din 16 vagoane, aparţine unui operator privat de marfă, Unicom Tranzit, şi asigura un transport de reziduuri metalice pe relaţia Slatina-Curtici.
“La faţa locului s-au deplasat personalul specializat, echipele de intervenţie şi comisia care va ancheta cazul. La această oră niciun tren de călători nu este înscris în circulaţie pe zona respectiv”, menţionează reprezentanţii CFR SA.
Potrivit acestora, 14 dintre cele 16 vagoane sunt deraiate/răsturnate, plus locomotiva, iar unele vagoane vagoane sunt răsturnate în râpă, dar încă nu se ştie câte. Se pare că la baza deraierii este o defecţiune la sistemul de frânare al trenului.
“Din primele informaţii primite se pare că mecanicul şi mecanicul ajutor sunt decedaţi”, a precizat sursa citată.
Mecanicul avea 67 de ani.
Potrivit reprezentanţilor ISU, locomotiva este grav accidentată, iar medicul de la faţa locului a confirmat decesul celor două persoane din locomotivă.
Conform reprezentanţilor ISU, la faţa locului sunt 3 echipaje ale Serviciului de Ambulanţă, o autospecială de stingere, o ambulanţă SMURD şi una de descarcerare. Intervenţia se realizează dificil, întrucât locul evenimentului se află sub tensiune electrică foarte mare.
Sursă: Agerpres

Vezi si

Iohannis: Deocamdată, România nu îndeplineşte criteriile tehnice pentru Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că deocamdată România nu îndeplineşte criteriile tehnice pentru intrarea …