Trei români, condamnati la închisoare pe viata în Italia pentru un dublu asasinat

reportersite
04 octombrie 2010, 19:45

Trei cet\]eni români au fost condamna]i la închisoare pe via]\ în Italia pentru un dublu asasinat comis în aprilie 2009 în ora[ul italian Neapole, victimele fiind un cunoscut om de afaceri italian [i so]ia acestuia, informeaz\ Corriere della Sera.

Omul de afaceri italian Francesco Vittorio Ambrosio (77 de ani) [i so]ia sa Giovanna Sacco (72 de ani) au fost omorâ]i pe 15 aprilie 2009 în vila lor, situat\ într-un cartier de lux din ora[ul Neapole.

În acest caz au fost aresta]i trei români cu vârste cuprinse între 23 [i 25 de ani – Marius Vasile Acsiniei, care lucrase în vila victimelor, Valentin Dumitriu [i C\lin Petric\.

Procurorii ceruser\ condamnarea la închisoare pe via]\ doar pentru Valentin Dumitriu, considerat autorul crimelor. Pentru ceilal]i doi români, acuza]i de tâlh\rie în form\ agravat\, procurorii ceruser\ maxim 25 de ani de închisoare.

Cu toate acestea, judec\torul Nicola Miraglia i-a condamnat cei trei români la închisoare pe via]\.

Cei trei români au fost depista]i prin interceptarea telefoanelor mobile furate din casa victimelor, dup\ ce unul dintre suspec]i i-a dat telefon mamei sale, în România, pentru a-i spune ce a f\cut.