Monday , March 4 2024

Trei pasageri răniți după ce un tren a frânat brusc ca să evite impactul cu un marfar oprit pe șine la Roșiorii de Vede

Luni dimineață, în jurul orei 4, un tren de călători a frânat brusc și a oprit în zona Roșiorii de Vede, pentru a evita o coliziune cu un tren de marfă de la care deraiase un vagon. Inițial, presa locală scrisese că ar fi fost vorba despre ciocnirea a două trenuri și despre mulți răniți, dar informația s-a dovedit a fi falsă. Trei pasageri s-au lovit, din cauza frânei puse de trenul de călători.

Plan roșu de intervenție în Teleorman. Un vagon al unui marfar a deraiat, iar un tren de pasageri a oprit brusc. Trei persoane au ajuns la spital luni dimineaţă, după ce trenul de pasageri în care se aflau și care circula pe ruta Arad- Bucureşti Nord s-a oprit brusc, între Roşiorii de Vede si Măldăeni, din cauză că în fața lui era un marfar care deraiase. A fost activat planul roşu de intervenţie.

13 persoane au avut nevoie de intervenția medicilor după frânarea bruscă. Trei au ajuns la spital cu traumatisme la cap, fiind conștiente și cooperante. Celelalte zece au fost monitorizate la fata locului. Trenul de pasageri a frânat brusc deoarece în față era un marfar care era oprit.

Două vagoane ale marfarului care transporta mașini spre Constanța deraiaseră, iar unul dintre ele se răsturnase. În trenul de pasageri erau 280 de persoane. 200 dintre ele au fost duse cu microbuze ale ISU Teleorman către stația Roșiori, iar de acolo au urcat în alt tren care să le ducă la destinație. Știrea inițială “În cursul acestei dimineți, din cauza deraierii la intrare în stația Roșiori Nord a unui vagon din compunerea unui tren de marfă, circulația trenurilor se desfășoară cu dificultate. Din primele informații, trei pasageri din trenul IR 1822, Arad – București Nord, aflat în spatele trenului de marfă deraiat, în momentul frânării de urgență a trenului s-au lovit, aceștia fiind preluați de echipajele medicale pentru acordarea de îngrijiri. Ceilalți pasageri din tren au fost preluați de trenul IR 79, Budapesta – București Nord. Până la restabilirea circulației în condiții normale, sunt posibile și alte întârzieri în circulația trenurilor de călători. Programul de circulație în zona afectată se va desfășura în continuare în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare”, a anunțat CFR Călători.

foto: ISU Teleorman

 

Vezi si

Iliescu: Regret anumite episoade din primii ani de după Revoluţie; ce s-a întâmplat era inevitabil

Fostul preşedinte al României Ion Iliescu afirmă că regretă, privind retrospectiv, unele episoade din primii …