Wednesday , May 29 2024

Trei motociclisti polonezi au fost salvaţi de pe Transalpina, fiind la un pas de îngheţ

transalpina

Trei turişti polonezi au fost găsiţi aproape îngheţaţi la peste 2.100 de metri, pe Transalpina, după ce au ignorat bariera şi au decis să se aventureze pe drumul care este închis publicului.
 
Trei turişti polonezi au cerut ajutorul autorităţilor după ce nu au mai putut să îşi continue drumul pe Transalpina, din cauza viscolului puternic. Amatori de senzaţii tari, turiştii au ignorat bariera şi au urcat la peste 2.100 de metri, potrivit România TV.
Ei au fost nevoiţi să stea în frig mai multe ore, până la venirea jandarmilor montani din judeţul Gorj, incidentula vând loc la Pasul Urdele, pe raza judeţului Vâlcea. Potrivit autorităţilor, ei erau îngheţaţi, dar în afara oricărui pericol, în prezent cutându-şi cazare pentru noaptea care vine.
Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Gorj, Alin Ivan, un turist de la Rânca a sunat la 112 şi a anunţat că trei turişti aflaţi pe motociclete înmatriculate în Polonia s-au aventurat pe şosea dincolo de zona deschisă circulaţiei. După câteva minute, la 112 s-a primit un alt apel, un cetăţean străin spunând doar “motor blocked”, fără să precizeze unde se află sau care este problema cu care se confruntă.
Echipajul de jandarmi montani a urcat şi i-a recuperat pe cei trei polonezi, care fuseseră surprinşi de o ninsoare puternică şi nu mai puteau înainta. Cei trei turişti, cu vârste cuprinse între 30 şi 40 de ani, au fost coborâţi în staţiune fără să le fie aduse şi motocicletele, pe care le-au abandonat pe munte. Acestea ar urma să fie recuperate pe cont propriu în perioada următoare, imediat ce vremea se va îmbunătăţi, polonezii declarându-se mulţumiţi că au fost salvaţi.
În urmă cu două săptămâni, nouă turişti români, printre care şi doi copii, au fost salvaţi de poliţişti şi jandarmi tot după ce s-au aventurat pe Transalpina, pe porţiunea de şosea care este închisă circulaţiei, respectiv de la Rânca la Sebeş.
Traficul pe Transalpina ar fi trebuit redeschis în 15 mai, însă circulaţia rămâne interzisă din cauza zăpezii, care în unele zone depăşeşte un metru.

Vezi si

Cum se votează la alegerile din 9 iunie. Alegătorii vor primi câte cinci buletine de vot

Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, a explicat marți cum va decurge votul duminică, …