Friday , February 3 2023

Trei candidati la sefia DNA

Prima candidatura la conducerea DNA, depusa in ultima zi de inscriere, este cea a Florentinei Mirica, de la structura centrala a DNA. A urmat Marius Iacob (foto), adjunctul Laurei Codruta Kovesi, care si-a depus si el candidatura, la fel ca si Cristian Lazar, procuror la Parchetul General, cel care instrumenteaza dosarul inchisorilor CIA.
marius iacob

De-a lungul timpului, ea a realizat mai multe dosare mediatizate: judecatorul Stan Mustata, afaceristul Dinel Staicu – “Spaga pentru achitare”, fostul boxer Rudel Obreja – “Spaga la Curtea Suprema”, afaceristul Catalin Chelu – “Mita la MAI”, judecatoarele Antonela Costache si Viorica Dinu – “Reteaua judecatoarelor de la Tribunalul Bucuresti” sau Veronica Carstoiu – “Regina spagii din justitie”.
Florentina Mirica a lucrat anul acesta la o ancheta uriasa, cel privind deturnarile de fonduri de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.
Tot in cursul zilei de luni, Marius Iacob, procuror-șef adjunct al DNA, a venit la sediul Ministerului Justiției pentru a-și depune candidatura la șefia Direcției. Este al doilea procuror interesat de concursul declanșat de MJ.
În ultimele luni, Marius Iacob a fost subiectul unor acțiuni disciplinare declanșate de Inspecția Judiciară, alături de Laura Codruța Kovesi.
Marius Iacob este procuror şef adjunct al DNA din 10 iunie 2013, anterior fiind şeful Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi prim-adjunct al procurorului general al României (27 iunie 2011 – 1 octombrie 2012).
Marius Iacob a fost, din 1994 până în 1997, procuror criminalist la Parchetul Judecătoriei Sector 6, apoi la Parchetul Tribunalului Bucureşti, până în 2003 când a fost numit prim-procuror adjunct, funcţie pe care a ocupat-o până în 2006, cu o întrerupere în perioada 30 mai 2005 – 20 februarie 2006, când a fost director general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. Începând din 20 octombrie 2006, Marius Iacob a fost procuror şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din PICCJ, până în 2013.

Vezi si

Ministrul Mediului: Trebuie să avem o reglementare specială pentru Via Transilvanica. Va dura câteva luni

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat, vineri, că în câteva luni cel …