Sunday , October 2 2022

TRAIAN BĂSESCU, urmărit penal în dosarul în care Gabriela Firea l-a acuzat de ŞANTAJ

basescu

Fostul preşedinte Traian Băsescu a fost pus sub acuzare de Parchetul General în dosarul în care a fost acuzat de şantaj de către senatorul PSD Gabriela Firea.
Procurorii au început urmărirea penală a lui Traian Băsescu, au relatat surse judiciare pentru România TV.
Traian Băsescu a fost citat miercuri, la ora 11.00, la Parchetul General, unde i se va aduce oficial la cunoştinţă calitatea de suspect în acest caz.
Avocatul Gabrielei Firea, Lucian Bolcaş, a declarat într-o intervenţie telefonică la România TV, că audierea lui Traian Băsescu în dosarul în care fostul președinte este acuzat de către Gabriela Firea de şantaj şi ameninţare va avea loc miercuri.
Procurorii de la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au redeschis dosarul, la data de 30 decembrie 2014, în condiţiile în care fostul şef al statului nu mai beneficiază de imunitate, cercetările fiind efectuate cu privire la faptele de care este acuzat fostul preşedinte. Anchetatorii urmeză să stabilească dacă urmărirea penală se va extinde şi cu privire la persoană.
Cercetările în acest dosar au fost suspendate de procurori până la finalizarea mandatului de preşedinte al lui Traian Băsescu.
Parchetul instanţei supreme anunţa, în 18 aprilie 2014, că a dispus urmărirea penală pentru şantaj, în urma plângerii formulate de Gabriela Firea împotriva lui Traian Băsescu, la care a fost conexată şi sesizarea parlamentarilor, însă punerea în mişcare a acţiunii penale a fost suspendată, întrucât preşedintele are imunitate.
 
 

Vezi si

Conducerea PSD a decis excluderea din partid a deputatului Aurel Bălăşoiu, înregistrat în situații compromițătoare cu un minor

Conducerea PSD a decis, sâmbătă, excluderea din partid a deputatului Aurel Bălăşoiu. De asemenea, “PSD …