Friday , December 2 2022

Traian Băsescu, primit de Papa Benedict al XVI-lea. Vezi ce cadou i-a dus Suveranului Pontif

Preşedintele Traian Băsescu şi soţia sa, Maria, au ajuns, vineri la prânz, la Vatican, pentru a se întâlni cu Papa Benedict al XVI-lea. Şeful statului nu a mers cu mâna goală la întâlnirea cu Suveranul Pontif, ci i-a făcut acestuia un cadou impresionant.
Traian Băsescu este ultimul preşedinte european care se întâlneşte cu Papa Benedict al XVI-lea înainte ca acesta să se retragă din scaun, pe 28 februarie, aşa cum a anunţat.
Preşedintele României i-a făcut cadou Suveranului Pontif un tetraevangheliar ortodox. Acesta este o carte de dimensiuni impresionante şi cu un preţ pe măsură, estimat la 2.500 de euro. Administraţia prezidenţială a plătit, însă, doar 3.000 de lei pentru volumul apărut în 2008, legat în piele şi lucrat cu gravuri ce imită stilul cărţilor bisericeşti din Evul Mediu.
“Este un cadou extraordinar, mulţumesc. Cadoul meu este ceva mai mic”, a răspuns Papa Benedict, care i-a oferit preşedintelui Băsescu o medalie aniversară a pontificatului său.
Băsescu i-a mulţumit Papei Benedict pentru că a acceptat să-l primească în această vizită şi i-a amintit de momentul vizitei anterioare pe care acesta a făcut-o la Vatican, în septembrie 2008, când l-a vizitat la reşedinţa vară de la Castelul Gandolfo.
Băsescu a avut, după întâlnirea cu Pap,a o întrevedere cu secretarul de stat Tarcisio Bertone, urmând să depună în Bazilica San Pietro un buchet de flori şi să păstreze un monument de reculegere la mormântul Papei Ioan Paul al II-lea.
La sosirea, Traian Băsescu a fost întâmpinat de Papa Benedict al XVI-lea şi de alte personalităţi de rang înalt de la Vatican.
Programul lui Traian Băsescu va fi unul extrem de încărcat. După întrevederea cu Suveranul Pontif, preşedintele României va avea o întrevedere şi cu cardinalul Tarcisio Bertone, secretarul de stat al Sfântului Scaun, funcţie care echivalează în organizarea de la Vatican cu cea de prim-ministru.
După această întrevedere preşedintele şi soţia sa vor depune flori şi vor deţine un moment de reculegere la mormântul Papei Ioan Paul al II-lea din Bazilica San Pietro.
În jurul orei 15.00, ora României, preşedintele Băsescu va participa la Ambasada României la Vatican la o recepţie unde va ţine un discurs despre importanţa acestei vizite la Sfântul Scaun. În cursul serii preşedintele va mai avea o întâlnire cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Italia, programul deplasării la Româ cuprinzând şi o vizită de stat la Ordinul Suveran al Cavalerilor Ioaniţi.

Vezi si

Recordul de căldură în România, în decembrie: 23,4 grade Celsius

În decembrie se pot înregistra temperaturi neobişnuite, de 15 – 20 de grade Celsius, spun …