Wednesday , February 8 2023

Traian Băsescu nu va fi audiat în dosarul fratelui său

fratii Basescu

Procurorii anticorupţie au respins audierea preşedintelui Traian Băsescu în dosarul în care fratele său Mircea este acuzat de trafic de influenţă, informează  “Ring”.
“Am primit o ordonanţă prin care DNA ne respinge, fără să motiveze, toate probele cerute de noi. Astfel, DNA spune că nu trebuie audiat Traian Băsescu, că nu trebuie controlate sistemele informatice, că nu trebuie mers în teren şi că sunt probe suficiente. O să vedem. Probabil au de gând să termine foarte repede şi să-i trimită în judecată pe Mircea Băsescu şi pe Marian Căpăţână pentru a se stinge scandalul. Aşa cred eu. Totodată, în ordonanţă, DNA a mai arătat şi faptul că avocatul lui Marian Căpăţână a spus că este vorba de un aranjament cu Dan Voiculescu, cu jurnalistul Christian Sabbagh şi cu mine, dar le-a respins şi lor cererile ca nefiind pertinente”, a dezvăluit Pavel Abraham, avocatul clanului Bercea.
Sosit joi seara de la procesul în care, la Curtea de Apel, a solicitat schimbarea măsurilor preventive pentru Izaura, precum şi pentru soţul şi verişorul ei, Pavel Abraham a declarat în exclusivitate: „Izaura i-a spus doamnei judecător de la Curtea de Apel Constanţa că, de pe un telefon cu număr privat, a fost sunată şi ameninţată de o persoană de sex masculin, nu prea în vârstă, care susţinea că este «din partea omului ăla pe care l-aţi băgat în puşcărie». Persoana aceea i-ar fi spus Izaurei la telefon: «Să încetaţi cu toate, că vă dăm banii înapoi. Să spuneţi că filmările sunt false şi că aţi reclamat aiurea!» Izaura a întrebat: «Vă referiţi la Mircea Băsescu?». Şi i s-a răspuns: «Da». Izaura i-a mai spus persoanei necunoscute: «Situaţia stă aşa cum am spus noi. I-am dat banii, trebuie să ni-i dea înapoi. Nu e vorba de niciun şantaj». Clienta mea i-a spus judecătoarei că autorităţile ar trebui să identifice persoana care a sunat-o şi a ameninţat-o, pentru că ea nu are această posibilitate. Izaura susţine că a mai primit şi alte ameninţări şi că îi este frică pentru ea şi pentru familie”.

Vezi si

România va trimite în Turcia încă o echipă de salvatori și bunuri de strictă necesitate din rezerva de stat

România va trimite în Turcia încă o echipă de salvatori, precum şi încă doi medici …