Thursday , December 1 2022

Traian Basescu, citat la Consiliul pentru Combaterea Discriminarii

Basescu a fost citat, pentru saptamana viitoare, la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii. Seful statului este chemat sa dea explicatii cu privire la declaratiile pe care le-a facut cu privire la Familia Regala si eventualii sai urmasi cu dizabilitati.
CNCD a declansat o ancheta in acest sens, dupa ce a fost sesizat de un ONG si un parlamentar PSD, anunta Mediafax. Potrivit procedurii, in fata CNCD se poate prezenta fie cel vizat de ancheta forului, fie un avocat de-al sau. O a treia varianta ar fi ca cel vizat sa trimita Consiliului un punct de vedere scris in care sa-si explice afirmatiile si sa-si sustina cauza.
Saptamana trecuta, Traian Basescu a continuat atacurile la adresa Casei Regale. Presedintele Traian Basescu a declarat ca “bietul ex-rege” a fost atras intr-un joc politic. El a lansat un atac dur si la adresa Principelui Radu, ginerele Regelui Mihai, despre care a spus ca batjocoreste Constitutia: “Pentru omul acesta, Constitutia e o bazaconie”.
Presedintele a subliniat ca 80% dintre romani vor sa-si aleaga presedintele: “80% dintre romani sunt convins ca vor sa-si aleaga seful de stat. Bun, rau, dar stiu ca-l schimba. Ce te faci cu unul care e pe viata si mai lasa si mostenitori? Daca iese vreunul cu dizabilitati, ce te faci? Ramai cu el sef de stat?”.
Seful statului a mai fost vizat de o investigatie a CNCD, in mai 2007, dupa episodul in care a insultat o tanara, jurnalist la postul de televiziune Antena 1, la care s-a referit, intr-o convorbire privata devenita publica, folosind cuvintele “pasarica” si “tiganca imputita”.
Presedintele a fost reprezentat atunci in fata CNCD de consilierul prezidential pe probleme juridice Stefan Deaconu. Basescu si-a cerut public scuze pentru incident, insa a fost sanctionat cu avertisment de CNCD. Seful statului a contestat sanctiunea si a avut castig de cauza.

Vezi si

Salariile bugetarilor se majorează cu 10% de la 1 ianuarie 2023; indemnizaţiile pentru funcţiile de demnitate publică se plafonează

Drepturile salariale ale personalului din sectorul bugetar se majorează cu 10%, de la 1 ianuarie …

One comment

  1. MAI LASATI-O BALTA CA BASESCU STIE CA NU VA PATI NIMIC CA ESTE PROTEJAT DE CONSTITUTIE PE CARE AM VOTATO TOTI,DE CE NU IL IA NIMENI PE ILIESCU LA INTREBARI DE EVENIMENTELE DIN DECEMBRIE SAU PE CEI CARE AU FOST IN JURUL LUI,PESTE VRE-O 20 DE ANI SE VA AFLA ADEVARUL SI PUTINE VOR FI CE-I CARE VOR INTELEGE CE A FOS IN 89 ASA CA SA AVEM PARDON TOTI AU FACUT CE AU VRUT DIN NATIA ROMANA.