Wednesday , February 28 2024

TRAIAN BĂSESCU, audiat de procurori în dosarul de şantaj. Fostul preşedinte, HUIDUIT la Parchet

basescu

Traian Băsescu a ajuns, marţi, cu puţin înainte de ora 14.30, la Parchetul General pentru a da declaraţii în dosarul în care este urmărit penal pentru şantaj în formă continuată. Traian Băsescu a fost denunţat de senatorul PSD Gabriela Firea. Fostul preşedinte a fost citat la ora 14.30, iar la audieri vor fi prezenţi şi avocaţii săi, dar şi avocatul denunţătorului, Lucian Bolcaş.
Traian Băsescu a fost aşteptat la Parchetul General de un grup foarte zgomotos de protestatari, care l-au întâmpinat cu fluierături şi strigându-i “La puşcărie!”. Fostul preşedinte a suportat situaţia cu zâmbetul pe buze şi, întrebat cum se simte în postura de a fi audiat la Parchet, a răspuns sec: “Este una normală în România”.
Înainte de sosirea lui Traian Băsescu la Parchet au ajuns şi avocaţii celor două părţi.
Reprezentantul Gabrielei Firea, avocatul Lucian Bolcaş, a exclus posibilitatea unei împăcări între cele două părţi: “E un caz foarte simplu, în primul rând datorită înregistrărilor televizate pe care le ştie toată lumea. Doamna procuror a dispus numai luarea unei declaraţii, dar apărătorii săi pot să facă cereri, să ceară probe. Nu mă aştept la nimic din partea fostului preşedinte, cum nu mă aştept la nimic din partea suspectului Traian Băsescu. Doamna Firea nu ia în calcul o eventuală împăcare”.
Claudiu Dinu, avocatul lui Traian Băsescu, a declarat că prezenţa fostului preşedinte la Parchet este o procedură standard: “Urmează procedural să aplicăm dispoziţiile legii, domnul preşedinte putând să se bucure de garanţiile şi drepturile procesuale pe care le are recunoscute. Va decide pe moment dacă va da o declaraţie”.
 
 

Vezi si

Valabilitatea permiselor auto va crește de la 10 la 15 ani

Aproximativ trei milioane de persoane ar putea beneficia de creşterea valabilităţii permiselor de conducere din …