Traian Băsescu, audiat ca SUSPECT în dosarul Firea. Fostul preşedinte, întâmpinat la Parchet cu HUIDUIELI

reportersite
18 martie 2015, 11:26

basescu audieriTraian Băsescu s-a aflat, miercuri, pentru prima dată în fața procurorilor de la Parchetul General. Fostul preşedinte a fost audiat în dosarul în care senatorul PSD Gabriela Firea l-a acuzat de şantaj şi ameninţare. Băsescu are calitatea de suspect şi este urmărit penal. În aprilie anul trecut, Traian Băsescu i-a transmis Gabrielei Firea că într-o zi s-ar putea să nu îşi mai găsească soţul acasă. Dacă va fi găsit vinovat, Băsescu riscă până la 7 ani de închisoare.

Traian Băsescu s-a aflat miercuri în faţa procurorilor pentru prima dată din anul 2004, când a dat explicaţii cu privire la dosarul Flota, dosar închis între timp. Traian Băsescu a fost citat la ora 11.00, la Parchetul General, unde i s-a adus oficial la cunoştinţă calitatea de suspect în dosarul în care a fost acuzat de şantaj de către senatorul PSD Gabriela Firea.

Fostul presedinte nu a stat mai mult de jumatate de ora in sediul Parchetului General.

Traian Băsescu a venit însoţit de SPP, dar şi de mai mulţi avocaţi. Printre avocaţii fostului preşedinte este şi Dan Apostol, avocatul care l-a mai reprezentat pe Traian Băsescu în faza de urmarire penala in dosarul “Flota”. Dan Apostol i-a apărat şi pe fraţii Becali şi pe Cristi Borcea în dosarul Transferurilor, pe liderul MISA Gregorian Bivolaru, primarul Constantei, Radu Mazare, si fostul primar al Craiovei, Antonie Solomon.

Fostul şef al statului a fost întâmpinat la Parchetul General  de un grup de protestatari, care l-a huiduit. „Băsescu, la puşcărie”, „PMP şi ticălos, ai întors ţara pe dos” şi „Spune, Băse, adevărat, câţi dolari pe flotă ai luat” au strigat aceştia.

Băsescu nu a făcut nicio declaraţie, nici la sosire, nici la iesirea de la audieri.