Tuesday , January 31 2023

Traian Basescu a semnat numirea lui Rus in fruntea Ministerului Transporturilor

ioan-rus

Presedintele Traian Basescu a semnat, miercuri, decretul de numire a lui Ioan Rus in functia de ministru al Transporturilor.
De asemenea, seful statului a semnat si decretul privind demisia lui Dan Sova din functia de ministru al Transporturilor, transmite Administratia Prezidentiala.
Dupa semnarea decretelor, acestea au fost publicate in Monitorul Oficial, informeaza Mediafax.
Miercuri, premierul Victor Ponta a trimis Administratiei Prezidentiale propunerea de numire a lui Ioan Rus in functia de ministru al Transporturilor. Ponta a precizat ca presedintele Traian Basescu a fost informat inca de luni cu privire la aceasta nominalizare si s-a aratat convins ca seful statului va accepta propunerea si nu va exista nici o tergiversare.
Ioan Rus depune juramantul pentru functia de ministru al Transporturilor, miercuri seara, la Palatul Cotroceni, incepand cu ora 20.00.
Vicepresedintele PSD a fost desemnat de prim-ministrul Victor Ponta sa preia portofoliul Transporturilor, dupa demisia de marti a lui Dan Sova.
Dan Sova si-a dat demisia din fruntea Ministerului Transporturilor, marti, explicand ca astfel vrea sa participe la campania pentru prezidentiale si sa contribuie la victoria PSD la aceste alegeri.
Ioan Rus este vicepresedinte PSD si a mai fost ministru in doua randuri, de ambele dati conducand Ministerul de Interne – in perioada 2000-2004, in Guvernul Adrian Nastase, si in perioada mai-august 2012, in Guvernul Victor Ponta.

Vezi si

Liberalii vor comasarea alegerilor parlamentare cu cele locale în 2024

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat luni despre comasarea alegerilor locale cu …