Thursday , September 29 2022
Breaking News

Traian Basescu a scos nava din portul Rotterdam si si-a luat brevetul

basescu-brevet

Un presedinte extrem de fericit a iesit vineri de la sustinerea testarii pentru reconfirmarea brevetului de comandant de nava, prezentandu-le jurnalistilor certificatul care atesa reusita examenului.
“Bineinteles ca am luat testul. Examenul a fost normal, pentru mine nu poate fi ceva spectaculos. Partea de test dupa familiarizarea cu sistemele electronice de navigatie a fost scoaterea unei nave din portul Rotterdam.
Am scos nava, nu am lovit-o. Marea a fost si buna, si rea, trafic din toate directiile. E placut si chiar mi-a placut sa stau in simulator”, le-a spus presedintele Traian Basescu jurnalistilor care l-au asteptat mai bine de patru ore in fata Centrului de simulare al CERONAV din Constanta, unde a sustinut examenul.
“A fost un examen extrem de interesant, de-aia am stat atat de mult inauntru”, a explicat presedintele.
Specialistii care l-au asistat s-au aratat incantati de prestatia acestuia in timpul examenului.
“Cursantul Traian Basescu este un cursant de elita”, a afirmat capitanul Marinescu.
Presedintele nu a vrut sa comenteze afirmatiile premierului Victor Ponta, care a declarat ca ar fi vrut sa-l testeze personal pe presedinte, in calitate de ministru al Transporturilor.
In ceea ce priveste salariul unui comandant de nava, “sub 10.000 de dolari e greu sa concepi sa primesti”, a precizat Basescu.
Traian Basescu a sustinut vineri dimineata, la Centrul Roman pentru Pregatirea si Perfectionarea Personalului din Transporturi Navale (CERONAV), o testare pe un simulator de navigatie, in cadrul cursului de reconfirmare a brevetului de comandant de nava.
Seful statului are nevoie de reinnoirea brevetului de comandant pentru a se putea afla la comanda unui vapor. Pentru a putea naviga, presedintele trebuie sa faca si cursuri IMO, de perfectionare.

Vezi si

Escortă româncă de 23 de ani, ucisă în bătaie de un client în Austria. Fata s-a înecat cu sânge și vomă

O tânără româncă a fost ucisă sâmbătă, 24 septembrie, în Austria. Ana Maria, despre care …

One comment

  1. felicitari d-le comandant si la mai mare