Tuesday , January 31 2023

Traian Băsescu a fost externat din spitalul de la Bruxelles. Familia se pregătește să părăsească vila de protocol

Maria Băsescu a declarat, miercuri, 30 martie, pentru Antena 3, că fostul președinte Traian Băsescu a fost externat din spitalul din Bruxelles unde fusese internat săptămâna trecută, după ce instanța supremă a stabilit definitiv că acesta a fost colaborator al Securității.

„Am vorbit acum 10 minute, s-a externat. Acum încep împachetatul”, a spus Maria Băsescu, aflată la vila din Primăverii, cu referire la pregătirile făcute pentru a pleca din vila de protocol din Primăverii, după ce familia Băsescu a pierdut dreptul de a sta în imobilul de la stat, iar RAAPPS a dat termen 60 de zile pentru părăsirea locuinței.

Întrebată unde se va muta, soția fostului președinte a răspuns: „M-am mutat de foarte multe ori, să știți! Casa asta cred că este a noua casă în care m-am mutat. M-am mutat de foarte multe ori. Așa că încă o mutare în plus…”.

Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit definitiv, pe 23 martie, că Băsescu a colaborat cu Securitatea comunistă înainte de 1989. Pe 25 martie, au apărut informaţii potrivit cărora fostul preşedinte s-a simţit rău, în urma deciziei instanţei supreme şi că ar fi ajuns la spital, în Paris.

Ulterior, surse apropiate lui Traian Băsescu au transmis că acesta este la Bruxelles.

Vezi si

Premierul Ciucă anunță că de la 1 februarie se distribuie tichetele pentru plata energiei. Cine sunt beneficiarii

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, marţi, în şedinţa de Guvern, că de mâine începe distribuirea …