Wednesday , February 8 2023

TRAGEDIE UCRAINA. Vicepreşedintele Parlamentului rus, acum o lună: Va fi doborât un avion civil (VIDEO)

jirinovski

Într-o declaraţie surprinzătoare a vicepreşedintelui Parlamentului rus în urmă cu o lună, Vladimir Jirinovschi prevestea tragedia aviatică. El spunea că una dintre metodele de a tensiona situaţia din regiune este a distruge un avion deasupra Ucrainei.
Vicepreşedintele Dumei de Stat din Rusia, Vladimir Jirinovschi, a vorbit în urmă cu o lună despre cum va evolua scenariul conflictului din Ucraina. Într-o înregistrare video din 20 iunie 2014, Vladimir Jirinovschi face previziuni cu privire la evoluţia conflictului dintre armata ucraineană şi separatiştii pro-ruşi.
“Vor începe luptele în Crimeea, ei vor prăbuşi vreun oarecare avion de pasageri şi toţi vor înceta să mai zboare cu avionul”, a declarat Vladimir Jirinovski, vicepreşedintele Parlamentului rus.

Tot în acel discurs, Vladimir Jirinovschi a acuzat Statele Unite că se află în spatele acestui scenariu pentru ca Rusia să poată fi pusă apoi la zid.
Preşedintele SUA, Barack Obama, a declarat vineri că avionul malaezian care s-a prăbuşit joi în estul Ucrainei a fost doborât de o rachetă lansată din zona controlată de separatiştii proruşi.
“Ceea ce ştim în prezent este că lansarea unei rachete sol-aer a provocat prăbuşirea avionului. Ştim (…) că acest tir a fost efectuat de pe un teritoriu controlat de separatiştii proruşi”, a precizat Barack Obama în timpul unei conferinţe de presă la Casa Albă, amintind că aceşti insurgenţi au doborât mai multe avioane militare ucrainene în ultimele săptămâni.
Un avion de tip Boeing 777 aparţinând companiei Malaysia Airlines care asigura o legătură între Amsterdam şi Kuala Lumpur, la bordul căruuia se aflau 283 de pasageri şi 15 membri ai echipajului, s-a prăbuşit joi la Snejnoie, în regiunea Doneţk, scena unor lupte intense între trupe guvernamentale ucrainene şi separatişti proruşi.
Ministerul român de Externe a anunţat tot vineri că la bordul avionului se afla un român, cu dublă cetăţenie, canadiană, student în anul II la Universitatea de Medicină şi Farmacie Cluj,care era însoţit de o colegă de la UMF, o cetăţeană străină, fără să facă alte precizări, la solicitarea familiei victimei.
Autorităţile de la Kiev au acuzat rebelii proruşi din estul Ucrainei de a fi responsabili de catastrofa aeriană de joi seară în care şi-au pierdut viaţa 298 de persoane, în timp ce aceştia au declarat că nu dispun de mijloace pentru a trage într-un avion ce zboară la o astfel de înălţime.
Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat că Moscova insistă pentru o anchetă foarte obiectivă şi independentă a catastrofei avionului Malaysia Airlines în Ucraina şi Rusia şi-a exprimat disponibilitatea de a ajuta la anchetă, adaugă RIA Novosti.
 

Vezi si

Unul dintre cei mai vechi corespondenți ai Pro TV, reținut pentru act sexual cu un minor

Corespondentul postului Pro TV în judeţul Dâmboviţa Marius Buga (42 de ani), unul dintre cei …