Tuesday , July 23 2024

Tragedie: Patru bărbați au murit după ce au căzut într-un bazin de decantare al fabricii de lactate din Ibănești – Botoșani

Patru bărbaţi au căzut, duminică, într-un bazin de decantare din curtea fabricii de lactate din localitatea Ibăneşti, toți patru pierzându-şi viaţa, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani. Două dintre victime au decedat la faţa locului, una la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani, iar cea de-a patra la Iaşi. Printre ei se numără și adiminstratorul societății.

Cele patru persoane, cu vârste cuprinse între 47 şi 56 de ani, au fost scoase din bazin de către pompieri şi preluate de echipajele medicale aflate la faţa locului.

“Una dintre victime era conştientă şi a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate. Pentru celelalte trei persoane, găsite în stop cardio-respirator, s-au iniţiat manevre de resuscitare cardio-pulmonare. Una dintre ele a răspuns manevrelor de resuscitare”, a informat ISU Botoşani.

“Din nefericire, cei doi bărbaţi în vârstă de 50 şi 52 ani nu au răspuns manevrelor de resuscitare. Medicul de pe echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD a declarat decesul acestora”, au transmis reprezentanţii ISU.
Un al treilea bărbat care a căzut, duminică, în bazinul de decantare al unei fabrici de lactate din localitatea Ibăneşti a decedat la spital, au confirmat reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani. Este vorba despre administratorul societîții, un bărbat de 57 de ani, care în primă etapă a răspuns manevrelor de resuscitare. “Pacientul de 57 ani de sex masculin a fost prezentat în UPU în stop cardio-respirator. Au fost aplicate manevrele de resuscitare timp de 45 minute, dar fără răspuns cardiovascular şi respirator. Decesul a fost declarat la 16,30”, au transmis oficialii spitalului.

A patra victimă, bărbatul transportat în stare gravă, cu elicopterul, la Iaşi după ce a căzut în bazinul de colectare a apelor uzate, a decedat și ea, a confirmat coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoieşu.

La faţa locului au ajuns cinci echipaje din cadrul Detaşamentului Dorohoi şi Botoşani, cu două autospeciale de stingere dotate cu kituri de salvare din spaţii înguste, trei ambulanţe SMURD, dintre care şi cea de terapie intensivă mobilă, dar şi o ambulanţă de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean.

sursa: Agerpres

 

 

 

Vezi si

Ministerul Agriculturii: Nu există teste rapide care să stabilească corect pesticidele din legume și fructe. Populația e dezinformată

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale atrage atenția că nu există niciun fel de teste rapide …