Thursday , March 30 2023

Tragedie la Timisoara. Patru copii au murit arşi de vii după ce le-a luat foc casa. Cel mai mic avea 4 luni

Patru copii cu vârste între 4 luni și 6 ani au murit după ce casa în care locuiau a luat foc. Tragedia a avut loc aseară, în Timișoara. Părinții copiilor și fratele mai mare au fost transportați la spital. Vecinii cred că focul ar fi pornit de la o sobă improvizată și spun că micuții erau lăsați singuri în cameră.

“A ieşit băiatul ăl mare afară, eu eram în bucătărie şi a zis: Ajutor, arde casa! Ne-am dus, am vrut să sparghem geamurile să intrăm, nu am avut cum de fum”, povesteşte un vecin.

În casă locuiau, cu chirie dar fără niciun contract, nouă persoane: patru adulți și cinci copii. Dintre cei patru frați care au pierit în incendiu, cel mai mic avea doar 4 luni.

„Copiii erau în camera din spate şi părinţii stăteau în faţă”, spune un vecin.

Când au văzut ce s-a întâmplat, mamei copiilor și concubinului acesteia li s-a făcut rău. Au fost duși la spital pentru îngrijiri medicale, împreună cu băiatul cel mare, de 14 ani, intoxicat cu fum, și încă un adult.

Din cauza fumului gros, pompierii au căutat victimele cu aparatul de termoviziune.

Polițiștii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

Vezi si

Kovesi, despre dezincriminarea abuzului în serviciu sub 50.000 euro: Parchetul European va sesiza Comisia Europeană dacă legea va trece de deputați

Parchetul European (EPPO) va sesiza Comisia Europeană dacă amendamentul care dezincriminează abuzul în serviciu sub …