Wednesday , June 7 2023

TRAGEDIE la Constanţa: Trei copilasi, cu vârste între 2 şi 5 ani, au murit într-un incendiu

Trei copii cu vârste cuprinse între doi ani şi jumătate şi cinci ani au murit, joi, în urma unui incendiu care a cuprins locuinţa acestora din localitatea Nicolae Bălcescu, judeţul Constanţa. Minorii au fost lăsaţi singuri acasă şi, din primele informaţii, reiese că micuţii au murit din cauza intoxicării cu monoxid de carbon.
Focul a izbucnit joi la prânz, în momentul în care cei trei copii se aflau singuri în casă. Potrivit primelor informaţii, focul ar fi izbucnit de la o sobă.
“Un vecin ne-a anunţat că iese fum. Fiind încuiat peste tot, am spart ferestrele, am intervenit cu stingătoarele, era un fum gros. N-am realizat nimic. Până la urmă am spart uşa şi atunci am realizat că toţi copiii erau morţi, probabil asfixiaţi cu monoxid de carbon. Erau parţial arşi, bănuiesc că moartea a survenit în urma intoxicării cu monoxid de carbon”, a spus la România TV reprezentantul Primăriei, Consferent Antonică.
Pentru stingerea flăcărilor, la faţa locului au intervenit pompieri de la Serviciul voluntar de pompieri din cadrul Primăriei Nicolae Bălcescu, precum şi militari de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Dobrogea” al judeţului Constanţa.
Totodată, au ajuns două autospeciale ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa, dar nu s-a mai putut face nimic pentru a salva viaţa celor trei copii.
În 9 ianuarie, un incident similar a avut loc în judeţul Bacău. Patru copii cu vârste de patru, cinci ani şi doi dintre ei, gemeni, de un an şi şapte luni, au murit, în urma unui incendiu puternic care le-a cuprins casa din satul Dealu Mare, comuna Măgura, după ce tatăl acestora a plecat la cumpărături, lăsându-i singuri în locuinţă.
Cei patru copii au fost găsiţi de către pompieri pe patul din cameră, unde, cel mai probabil, s-au urcat speriaţi de flăcările care începuseră să cuprindă camera în care fuseseră lăsaţi singuri de către tatăl lor, plecat la cumpărături în sat.
Tatăl celor patru copii este cercetat de poliţişti pentru ucidere din culpă, anchetatorii considerând că bărbatul este responsabil că a lăsat copiii nesupravegheaţi în locuinţă.

Vezi si

Încolțit de proteste, Guvernul crește din această lună salariile polițiștilor, militarilor și angajaților din Sănătate la nivelul maxim pentru 2022 

Salariile de bază ale statisticienilor şi registratorilor medicali, infirmierelor şi brancardierilor, precum şi ale altor …