Monday , February 6 2023

Tragedie in Coreea de Sud: Trei morţi şi peste 280 de dispăruţi după naufragierea unui feribot

feribot

Cel puţin trei oameni au murit şi peste 280 sunt daţi dispăruţi, după ce un feribot a naufragiat în largul coastelor din sudul ţării. Nava avea la bord 477 de oameni, dintre care peste 300 erau elevi şi profesori însoţitori. O întreagă flotă a fost mobilizată pentru a-i găsi pe supravieţuitori. Doar 174 de pasageri au fost salvaţi până acum, iar autorităţile se tem că s-ar putea confrunta cu cel mai grav accident maritim din istoria recentă a ţării.
Accidentul a avut loc la primele ore ale dimineţii. Cauzele nu sunt cunoscute, dar pasagerii salvaţi spun că au auzit o izbitură puternică înainte de accident.
„Feribotul a început să se clatine, aşa că am întrebat dacă ne putem salva, dar ne tot spuneau să rămânem nemişcaţi. Sunt foarte îngrijorat pentru ceilalţi elevi”, a declarat un pasager.
„A fost ceva dramatic. Nava se înclinase mai mult de 45 de grade, iar atmosfera era foarte încordată”, a povestit un altul.
Zeci de nave și elicoptere au ajuns imediat la fața locului și au început operațiunile de salvare. „Au fost mobilizate 18 elicoptere pentru operațiunile de salvare, alături de o echipă de pompieri, paza de coastă, Marină și forțe de poliție. Au fost mobilizate 34 de nave ale pazei de coasta și 25 ale Marinei”, a spus Lee Gyeong-Og, adjunctul ministrului pentru Administraţie Publică.
Sute de oameni, dintre care majoritatea elevi de liceu, sunt în continuare dați dispăruți. Disperați, părinții au sosit în apropierea insulei Jindo, unde s-a răsturnat nava.
Feribotul plecase din portul Incheon, aflat în nord-vestul ţării, şi trebuia să ajungă pe insula Jeju, în sud, dar s-a răsturnat şi apoi s-a scufundat în preajma insulei Jindo. Elevii mergeau în excursie.
La 12 ore de la primul S.O.S., doar 164 pasageri fuseseră salvaţi, iar autorităţile se tem că s-ar putea confrunta cu cel mai grav accident maritim din istoria recentă a Coreei de Sud.

Vezi si

A murit Răzvan Theodorescu, vicepreședintele Academiei Române

Vicepreședintele Academiei Române, Răzvan Theodorescu, a murit, luni, la vârsta de 83 de ani. “Sunt …