Monday , December 5 2022

Tragedia din Muntenegru: Al doilea sofer al autocarului a iesit din coma

muntenegru

Cel de-al doilea sofer al autocarului implicat in tragedia petrecuta la sfarsitul lunii iunie in Muntenegru a iesit din coma.
Este vorba despre soferul care nu se afla la volanul autocarului in momentul producerii accidentului. El a fost adus in tara cu un traumastism cranian grav, transmite Romania TV.
Din nefericire, desi a iesit din coma, barbatul nu este constient inca, fiind in stare vegetativa. Desi rudele spera ca acesta sa-si revina si sa vorbeasca din nou, medicii nu sunt foarte optimisti in ceea ce-l priveste.
Pe 23 iunie 2013, un autocar cu turisti romani a cazut intr-o prapastie din Muntenegru, in defileul raului Moraca, in apropiere de Capitala Podgorica. 18 oameni, printre care si soferul care conducea vehiculul, au murit, iar alti 29 au fost raniti.
Soferul a intrat pe contrasens la iesire dintr-un tunel rutier, incercand sa evite niste copii care circulau pe marginea benzii sale de mers. Pe fondul carosabilului umed si al vitezei neadaptate la conditiile de drum, soferul a pierdut controlul autocarului, a rupt parapetul de protectie de marginea drumului si a cazut intr-o prapastie adanca de circa 50 de metri.
Recuperarea victimelor si a ranitilor a fost extrem de dificila, avand in vedere terenul accidentat. Localnicii si autoritatile muntenegrene au facut tot posibilul pentru a-i salva pe raniti si pentru a-i scoate pe cei decedati din prapastie. Oamenii s-au mobilizat si au donat sange in numar foarte mare.
Impactul a fost foarte puternic, astfel ca identificarea unora dintre cei decedati a fost extrem de dificila. Romanii au fost adusi in Romania cu cateva aeronave militare, iar Guvernul Romaniei a decretat o zi de doliu national in memoria victimelor.

Vezi si

O rachetă a căzut printre copaci, într-o livadă din R. Moldova, la mică distanță de județul Botoșani

Poliția din Republica Moldova a descoperit o rachetă căzută în vecinătatea orașului Briceni, în nordul …