Saturday , December 3 2022

Trafic restricţionat în mai multe judeţe din cauza zăpezii, pentru maşinile fără cauciucuri de iarnă

ninsoare trafic

Poliţia Rutieră Braşov a restricţionat accesul pe DN1 dinspre localitatea braşoveană Dârste către Bucureşti, marţi, de la ora 12.00, pentru toate autovehiculele care nu sunt echipate cu anvelope de iarnă, acestea fiind obligate să se întoarcă din drum, în condiţiile în care ninge abundent.
Potrivit şefului Poliţiei Rutiere Braşov, Claudiu Tămârjan, mai multe echipaje de Poliţie Rutieră se află pe DN1 pentru a restricţiona accesul către judeţul Prahova pentru autovehiculele neechipate de iarnă.
“Tot ce înseamnă trafic către Bucureşti va fi restricţionat, astfel că niciun autovehicul care nu este echipat corespunzător cu anvelope de iarnă nu va putea trece spre Bucureşti pentru că altfel riscă să rămână înzăpezite şi să blocheze şi accesul maşinilor de dezăpezire care urmează să intervină”, a declarat Tămârjan pentru corespondentul MEDIAFAX.
În judeţul Braşov ninge abundent, depunându-se un strat de câţiva centimetri de zăpadă pe carosabil, atât pe DN1, cât şi pe DN73 spre Argeş şi DN11spre Covasna.
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în judeţul Argeş, începând cu ora 12:15, pe DN73 Câmpulung – limita cu judeţul Braşov şi pe DN72A Valea Mare-Pravăţ – Târgovişte a fost restricţionat accesul autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone care nu sunt echipate pentru circulaţia în condiţii de iarnă, în vederea facilitării intervenţiei utilajelor de deszăpezire.
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, în judeţul Covasna, traficul rutier este întrerupt pe DN10, în zona Întorsura Buzăului, din cauza unui autotren care a derapat pe carosabilul acoperit cu zăpadă. Se estimează că circulaţia va fi reluată peste o oră.
De asemenea, pe DN2D Ojdula – limita cu judeţul Vrancea şi pe DN11 Breţcu – Oituz este restricţionat accesul autovehiculelor neechipate pentru circulaţia în condiţii de iarnă.

Vezi si

Oficial: Olanda acceptă aderarea României şi Croaţiei la spaţiul Schengen, dar nu şi pe cea a Bulgariei

Guvernul olandez a decis că va accepta aderarea României şi Croaţiei la spaţiul Schengen, dar …