Wednesday , January 19 2022
Breaking News

Trafic dat peste cap in tara: Drumuri inundate şi circulaţie întreruptă pe mai multe şosele

ploi-trafic

Traficul rutier este perturbat în mai multe zone din ţară, din cauza ploilor abundente şi a vântului. Jumătatea de sud a României este sub atenţionare cod galben de vreme rea. În plus, de luni noaptea mai multe judeţe au intrat sub avertizare de cod portocaliu, relateaza romaniatv.net.
În judeţul Covasna, traficul rutier este întrerupt pe DN11, la ieşirea din Breţcu către Oituz, din cauza unui autotren care a derapat. Pe carosabil s-a depus un strat subţire de zăpadă.
Circulaţia rutieră este îngreunată în judeţul Harghita, marţi dimineaţă, din cauza ninsorii, zăpada ajungând până la cinci centimetri pe carosabil, iar pe DN 13 A, care face accesul în staţiunea Harghita Băi, mai mulţi şoferi au rămas cu maşinile blocate în zăpadă.
În judeţul Harghita a început să ningă marţi dimineaţă, în jurul orei 04.00, carosabilul fiind acoperit cu zăpadă între 1 şi 5 centimetri în pasurile şi trecătorile de pe drumurile naţionale din judeţ.
“Ninge viscolit pe DN13 A Miercurea Ciuc – Odorheiu Secuiesc, în zona Trecătorii Harghita, pe DN 13 B Miercurea Ciuc – Gheorghieni Praid, în Pasul Bucin, pe DN 12 A Miercurea Ciuc – Comăneşti şi pe DN 15 Topliţa – Borsec, la Vârful Creanga. În trecători stratul de zăpadă depus pe carosabil variază între 1 şi 3 centimetri, iar utilajele de deszăpezire sunt deja pe drumurile naţionale şi împrăştie material antiderapant. Acolo unde este cazul intervenim cu pluguri pentru degajarea zăpezii de pe carosabil”, a spus Romanescu.
O situaţie specială se înregistrează la Hargita Băi, unde ninge viscolit, iar zăpada adunată pe carosabil depăşeşte cinci centrimetri, în timp ce în afara şoselei s-a depus un strat de peste 10 centimetri de zăpadă.
De asemenea, pe DN2D Ojdula – Tulnici (judeţul Vrancea), câteva autovehicule neechipate pentru circulaţia în condiţii de iarnă nu mai pot înainta din cauza viscolului şi a stratului de zăpadă depus pe carosabil, care măsoară câţiva centimetri.
Traficul rutier a fost reluat pe DN Centura Bucureşti, între Glina şi Splaiul Unirii. Circulaţia a fost întreruptă din cauza unui accident în care au fost implicate un autotren şi un autoturism. O persoană a fost rănită. Cauza probabilă a accidentului a fost depăşirea neregulamentară.
Tot pe DN Centura Bucureşti, între Măgurele şi Bragadiru, unde un camion se răsturnase, circulaţia a fost reluată.
De asemenea, pe DN1, în zona Otopeni, s-a acumulat apă pe benzile numărul unu, în ambele sensuri, iar circulaţia pe benzile doi şi trei este intensă.
În judeţul Hunedoara, traficul rutier este întrerupt pe DN7 Deva – Arad, în localitatea Leşnic, din cauza unui accident rutier. O autoutilitară a intrat în coliziune cu un autotren. Conform primelor informaţii primite, cauza probabilă a accidentului a fost depăşirea neregulamentară. Deocamdată, nu se cunoaşte dacă au rezultat victime.
În judeţul Mehedinţi, pe DN57, în zona Şviniţa, s-a produs ieri o alunecare de teren. Lucrătorii de la drumuri au reuşit să deblocheze un sens de circulaţie, celălalt sens urmând să fie degajat în cursul zilei de astăzi.
De marţi până joi, între orele 09.00 şi 18.00, se închide circulaţia pe DN66, pe sectorul cuprins între Bumbeşti-Jiu şi Petroşani (km 93+500 – km 126), pentru executarea unor lucrări la partea carosabilă. Traficul rutier se desfăşoară deviat, pe ruta DN67 Târgu Jiu – Râmnicu Vâlcea – DN7 Râmnicu Vâlcea – Veştem – Sibiu – Sebeş – Simeria – DN66 Simeria – Haţeg – Petroşani .
Având în vedere că Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cu cod portocaliu referitoare la instabilitate atmosferică, valabilă pentru judeţele Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Tulcea, Constanţa, Ilfov şi municipiul Bucureşti şi o atenţionare cu cod galben pentru celelalte judeţe din jumătatea de sud a ţării, conducătorii auto sunt sfătuiţi să circule cu viteză adaptată, să ţină cont de posibilitatea apariţiei fenomenului de acvaplanare şi să folosească luminile de întâlnire inclusiv pe timpul zilei.
Potrivit informaţiilor primite de la Serviciul de Poliţie Transporturi Maritime Constanţa, din cauza vântului puternic au fost închise, încă de aseară, toate porturile de la Marea Neagră .

Vezi si

Ministrul Mediului: Primarii susţin taxarea suplimentară a maşinilor second hand. Există la nivelul autorităţilor locale o presiune uriaşă la înmatriculări

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat că ia în calcul să majoreze taxele auto pentru …