Wednesday , February 28 2024

Toti profesorii vor primi majorarile salariale neplatite in perioada 2008-2011

bani

Profesorii isi vor primi majorarile salariale aprobate de Parlament in 2008, dar care n-au fost nici pana acum acordate, dupa ce deputatii au adoptat miercuri un proiect de lege in acest sens.
Si sotia presedintelui care a pierdut procesul cu statul pentru obtinerea acestor bani va beneficia de aplicarea acestei legi.
Anuntul a fost facut de deputatul PNL Raluca Turcan, care spune ca “toti profesorii vor beneficia de aceleasi drepturi salariale, chiar si cei care nu au dat statul roman in judecata sau cei care au pierdut in instanta recastigarea drepturilor salariale”.
Profesorii au dat statul in judecata pentru o lege adoptata in 2008, prin care cadrelor didactice li se majorau salariile cu 50%. Actul normativ nu a fost niciodata aplicat, iar in 2011 legea a fost abrogata, fara ca profesorii sa primeasca vreun ban in plus in cei trei ani cat a fost in vigoare.
Camera Deputatilor a adoptat, miercuri, proiectul de lege privind plata diferentelor salariale cuvenite personalului didactic din invatamantul de stat pentru perioada octombrie 2008 – 13 mai 2011. Camera Deputatilor este for decizional, legea plecand acum la promulgare la presedintele Klaus Iohannis.
Proiectul a fost initiat de 31 de senatori PSD si unul neafiliat si depus la Senat in februarie anul trecut.
Intre timp, peste 100.000 de dascali din intreaga tara au castigat in instanta banii pe care trebuiau sa ii primeasca potrivit legii din 2008, multi dintre ei fiind reprezentati la procese de sindicate puternice din invatamant.
Sotia presedintelui, Carmen Iohannis, a facut de asemenea plangere alaturi de mai multi profesori de la Colegiul Gheorghe Lazar din Sibiu, insa a pierdut procesul, la Tribunalul Sibiu, in mai 2015.

Vezi si

sectie de votare indicator alegeri Obiectiv

Alegerile prezidențiale vor avea loc pe 15 și 29 septembrie, au decis liderii Coaliției

Liderii Coaliției au decis, marți, data alegerilor prezidențiale. Acestea ar urma să fie organizate pe …