Sunday , February 5 2023

Toţi militarii israelieni au părăsit Fâşia Gaza

.

Toţi militarii israelieni au părăsit Fâşia Gaza, a anunţat marţi armata israeliană, citată de AFP. “Toate forţele noastre au ieşit din Gaza”, a declarat generalul Moti Almoz, purtătorul de cuvânt al armatei, pentru postul de radio militar.
Armata israeliană se va retrage complet din Fâşia Gaza, imediat după intrarea în vigoare a armistiţiului, marţi, la ora locală 08.00 (08.00 or României), a anunţat un purtător de cuvânt al armatei.
Potrivit acestui purtător de cuvânt, Peter Lerner, “conform directivelor Guvernului, armata israeliană va ocupa poziţii defensive în afara Fâşiei Gaza (respectiv în Israel, n.red.) încă de la intrarea în vigoare a armistiţiului”. Israelul şi Hamasul au acceptat luni seara o propunere egipteană privind un armistiţiu de 72 de ore.
Purtătorul de cuvânt a avertizat totuşi că armata va reacţiona la orice atac venit din Fâşia Gaza.
Cu doar câteva minute înainte de intrarea în vigoare a armistiţiului, au fost lansate rachete din enclava palestiniană către aproximativ zece oraşe israeliene, în timp ce armata israeliană a efectuat o serie de raiduri împotriva mai multor localităţi din Fâşia Gaza, au precizat o purtătoare de cuvânt a armatei şi aripa armată a Hamas. (Mediafax)

Vezi si

Doi copii împreună cu tații lor şi un câine, salvați dintr-o mașină blocată în zăpada de peste un metru din Munții Sebeșului

Doi bărbaţi şi doi copii, însoţiţi de un câine, au rămas blocaţi în zăpadă de …