Friday , December 2 2022

Tornada in Maramures: in 2 minute mai multe case au ramas fara acoperis

foto: emaramures.ro
Potop în ultimele ore în România. Zeci de oraşe au trecut prin fenomene meteo extreme, vijelii şi chiar tornade. S-a întâmplat în Maramureş, unde timp de două minute o tornadă a avut efecte devastatoare.
Mai mulţi copaci au fost doboraţi de vijelie, iar acoperişurile câtorva locuinţe au fost desprinse după o tornadă, în zona comunei Coroieni, din Maramureş, informează emaramures.ro. Peste 50 de pomi au fost scoşi pur şi simplu din rădăcini sau au fost rupţi. Vântul puternit a smuls acoperişul caselor.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Maramureş, Dan Buca, citat de emaramures.ro, fenomenele meteorologice extreme nu au făcut victime. Cel mai afectat este satul Dealu Mare, unde tornada a lovit cu putere.
Mai mulţi copaci au fost rupţi, iar acoperişul unui bloc s-a desprins, vineri, în urma unei furtuni puternice care a avut loc în municipiul Bistriţa, iar mai multe cartiere au rămas fără curent electric.
Furtună şi inundaţii au fost şi în Râmnicu Vâlcea. Străzile din municipiul Râmnicu Vâlcea au fost inundate în doar câteva minute, vineri după-amiaza, în urma unei ploi torenţiale. Din cauza apei şi a noroiului, traficul a fost întrerupt total pe o stradă din oraş. De asemenea, au fost inundate subsolurile unor blocuri şi unele gospodării.

Vezi si

România are 218 pârtii de schi care însumează 189 km, cât o singură staţiune din Franţa sau Elveția

România are un total de 218 pârtii de schi care însumează 189 de kilometri. Spre …