Thursday , September 29 2022
Breaking News

TONI GREBLĂ va fi cercetat in stare de libertate. Instanţa a respins cererea DNA de AREST la domiciliu

grebla

Toni Greblă nu va fi plasat în arest la domiciliu şi va fi cercetat în stare de libertate, au decis, miercuri, judecătorii ICCJ, care au respins cererea formulată în acest sens de DNA.
Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au respins cererea procurorilor Direcției Naționale Anticorupție de arestare la domiciliu a fostului judecător CCR Toni Greblă, cercetat penal pentru mai multe infracțiuni, printre care și trafic de influență.
Decizia instanței nu este însă definitivă, iar DNA poate face contestație.
Toni Greblă, fost judecător al CCR, a ieşit, miercuri, la prânz, din arestul Capitalei, după ce ordonanţa de reţinere, emisă marţi de procurori, a expirat. Procurorul de caz a cerut ca Greblă să fie arestat la domiciliu.
Fostul judecător al Curţii Constituţionale a fost reţinut, marţi, pentru 24 de ore de procurorii DNA.
Grebă este acuzat că ar fi sprijinit exporturi ilegale în Rusia şi că l-ar fi ajutat pe finul său Ion Bîrcină să obţină mai multe contracte pentru firma acestuia, primind în schimb o maşină şi rochii pentru soţie.
Toni Greblă a fost scos cu cătuşe din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi transferat în arestul Poliţei Capitalei. Fostul judecător a precizat că măsura de reţinere a sa este una excesivă.
Avocatul său a declarat că Toni Greblă nu şi-a recunoscut faptele. “Procurorii au dispus reţinerea pentru 24 de ore pentru că ar fi încercat prin persoane interpuse să vândă 50 de capre”, a explicat avocatul fostului judecător.
 
 

Vezi si

Escortă româncă de 23 de ani, ucisă în bătaie de un client în Austria. Fata s-a înecat cu sânge și vomă

O tânără româncă a fost ucisă sâmbătă, 24 septembrie, în Austria. Ana Maria, despre care …