Tuesday , July 5 2022

Toni Greblă a depus marţi jurământul ca judecător la Curtea Constituţională

toni grebla

Ceremonia a avut loc cu un sfert de oră întârziere faţă de ora stabilită, 16.15. La ceremonie au asistat preşedinţii Camerelor Parlamentului şi judecătorii Curţii Constituţionale. În schimb, a lipsit Victor Ponta, deşi cu doar câteva minute înainte asistase la depunerea jurământului de către noul ministru al Culturii, Gigel Sorinel Ştirbu.
Ceremonia a durat doar câteva minute. “Curtea Constituţională s-a dovedit a fi în ultimii ani un centru de echilibru între puterile statului. Am convingerea că prezenţa dumneavoastră la Curtea Constituţională este un câştig pentru Curte”, i-a spus preşedintele Traian Băsescu lui Toni Greblă.
Senatorul PSD Toni Greblă a fost numit judecător la Curtea Constituţională, prin votul dat, luni, de plenul Senatului, potrivit Mediafax. Votul a avut loc luni, în absenţa senatorilor PDL, care au părăsit sala ca protest pentru că nu au fost convocaţi, în comisie, la audierea acestuia.
Candidatura sa a întrunit 123 de voturi “pentru”, două voturi “împotrivă” şi o abţinere. Votul a fost electronic secret.
Anterior, Comisia juridică a decis, luni, cu unanimitate de voturi, să înainteze plenului un raport favorabil pentru numirea lui Toni Greblă în funcţia de judecător al Curţii Constituţionale, din partea Senatului.
Anunţul a fost făcut la finalul şedinţei Comisiei juridice de către preşedintele Tudor Chiuariu.
Toni Greblă a declarat că este o imensă responsabilitate şi nu este uşor să te desparţi de o activitate în Senat, timp de mulţi ani.
“Eu, în întreaga mea activitate, m-am ghidat de cele mai multe ori nu după dorinţe individuale sau după dorinţe de grup. Întotdeauna am pus mai presus interesele ţării şi, din acest punct de vedere, intenţionez ca activitatea, dacp voi fi confirmat de Senat, să fie în aşa fel desfăşurată încât populaţia, mass-media, unele cercuri din România să nu mai vorbească despre această împărţire care nu este deloc folositoare activităţii Curţii Constituţionale”, a spus Greblă, despre împărţirea influenţei în Curtea Constituţională, între USL şi preşedintele Traian Băsescu.
Toni Greblă a spus că nu crede că pot să fiu într-una sau alta din tabere, ci voi face în aşa fel încât Constituţia să fie supremaţia legilor în România iar statul de drept să fie apărat şi prin această instituţie, care este Curtea Constituţională.

Vezi si

Noul regulament școlar: Elevii nu vor mai fi exmatriculați, numărul de note va fi stabilit de fiecare profesor

Ministerul Educației a anunțat marți, 5 iulie, că a fost transmis spre publicare în Monitorul …