Saturday , November 26 2022

Toate contestatiile privind anularea primului tur al alegerilor prezidentiale au fost respinse de Curtea Constitutionala

CCR

Curtea Constitutionala a Romaniei a respins miercuri toate cele 12 contestatii depuse pentru anularea primului tur al alegerilor prezidentiale, anunta Agerpres. Deciziile au fost luate cu unanimitate de voturi. Judecatorii CCR au respins 11 contestatii ca inadmisibile pentru ca numai candidatii sau partidele care i-au propus pot sa faca sesizare, iar cealalta, respectiv a candidatului independent Gheorghe Funar, ca neintemeiata pentru ca motivele invocate nu sunt de natura a determina schimbarea ordinii pe liste.
CCR se va intruni si joi pentru a dezbate alte contestatii. Pana miercuri la pranz, CCR a mai primit alte sapte sesizari.
Inainte de sedinta CCR de miercuri, presedintele Curtii, Augustin Zegrean, a declarat ca toate cele 12 contestatii depuse pentru anularea primului tur al alegerilor prezidentiale sunt pe tema ‘diaspora’, inclusiv cea a candidatului independent la prezidentiale Gheorghe Funar.

Vezi si

Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, va vizita România în perioada 28-30 noiembrie

Potrivit unei informări oficiale a Departamentului de stat al SUA, Antony J. Blinken se va …