Tuesday , September 21 2021

Toader spune ca nu face presiuni asupra lui Lazar prin declansarea evaluarii

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, sustine ca declansarea evaluarii procurorului general Augustin Lazar nu poate fi considerata o forma de presiune asupra acestuia si ca mereu vor fi dosare importante la Parchetul General.
toader

“Decizia de declansare a procedurii de evaluare a procurorului general nu a fost luata exclusiv pe baza unor circumstante sau imprejurari recente”, a spus Toader, marti, intr-o declaratie de presa, in care a prezentat propriul punct de vedere in controversa legata de protocoalele dintre PG si SRI.
“Cu ceva timp in urma spuneam ca vine o vreme cand fiecare trebuie evaluat. (…) In mod rezonabil nu se sustine afirmatia potrivit careia evaluarea poate fi considerata o forma de presiune, referitoare la protestul din 10 august, sau dosarul Revolutiei. Intr-o astfel de logica, o atare evaluare este imposibil de realizat pentru ca mereu se vor afla spre solutionare dosare importante”, a declarat ministrul Justitiei.
Reactia lui vine dupa ce Lazar a facut legatura intre declansarea evaluarii si dosarul Revolutiei si cel al violentelor de la protestul diasporei din 10 august.
Toader a mai spus ca nu stie daca rezultatul evaluarii va fi pozitiv sau negativ si ca isi va prezenta concluziile la 30 de zile de la inceperea procedurilor (25 august), deci cel mai probabil luni, 24 septembrie.
Laura Codruta Kovesti, fosta sefa a DNA, a fost revocata in urma unei evaluari similare realizate de Tudorel Toader.
ziare.com

Vezi si

Ministrul Sănătății: S-ar putea ca numărul de paturi ATI COVID din valul al treilea, 1.612, să nu fie suficient acum

Valul patru al pandemiei de COVID-19 are o tendinţă “mult mai abruptă, mai bruscă, mai …