Friday , September 30 2022

Theresa May a anulat intalnirea cu Iohannis care trebuia sa aiba loc azi la Londra

Intalnirea pe care presedintele Klaus Iohannis trebuia sa o aiba in aceasta dupa amiaza cu premierul britanic Theresa May a fost anulata.

Administratia Prezidentiala a confirmat informatia.
Motivul: Sedinta de miercuri a Guvernului UK pe tema acordului negociat de iesire din UE s-a prelungit, fiind una extrem de tensionata.
Premierul britanic a anuntat marti seara, pentru miercuri, o sedinta de urgenta a Guvernului, in care sa discute un proiect final pentru Brexit.
Uniunea Europeana (UE) si Marea Britanie au ajuns la un acord tehnic final, dupa discutiile intense care au avut loc saptamana aceasta.
Nu este insa clar daca premierul May poate convinge Guvernul si Parlamentul sa aprobe acordul.
Presedintele Klaus Iohannis se afla azi cu sotia intr-o vizita oficiala in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord.
Cu acest prilej, seful statului trebuia sa aiba si o intrevedere cu premierul britanic, pentru a aborda stadiul negocierilor privind Brexit si presedintia Consiliului UE.
Potrivit agendei oficiale a sefului statului, sosirea la cabinetul premierului britanic pentru fotografia oficiala trebuia sa aiba loc la 17:25, ora Romaniei.
De la 21:45, tot ora Romaniei, Klaus Iohannis va participa la evenimentul dedicat implinirii varstei de 70 de ani de catre Alteta Sa Regala Charles, Print de Wales, la Palatul Buckingham din Londra.
Marti, presedintele Iohannis a mentionat ca va merge la Londra in vizita de stat cu sotia, asa incat Carmen Iohannis nu va putea sa se prezinte joi, la Parchetul General, unde e citata ca martor intr-un dosar referitor la casele din Sibiu.
ziare.com

Vezi si

Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcția de ministru al Educației

În urma scandalului de plagiat, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat joi seară că demisionează …